duminică, septembrie 26, 2021

Autoritățile se pregătesc de începutul noului an școlar. Spre deosebire de anul trecut, elevii vor face cursurile fizic, în incinta instituțiilor de învățământ. Acest lucru necesită o organizare cât mai bună pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Astfel, elevii cu vârsta de pest 12 ani se vor putea vaccina în cabinetele școlare, autoritățile asigurând necesarul de echipament și personal pentru imunizarea copiilor.

De asemenea, părinții sau angajații școlilor se pot vaccina, la cerere, în același spațiu destinat elevilor.

Campania de vaccinare în școli

Debutul noului an şcolar va însemna şi startul campaniei de vaccinare anti-COVID în şcolile din ţară. Autorităţile au început deja aranjarea cabinetelor şcolare unde vor fi imunizaţi elevii de peste 12 ani, iar la cerere şi părinţii lor sau angajaţii şcolilor. Campania de imunizare cu prima doză de vaccin anticovid destinată elevilor începe pe 13 septembrie.

Până acum, aproape 200.000 de angajaţi din sistemul de învătământ, adică peste 61%, s-au vaccinat deja, anunță RADOR.

„Noi am catagrafiat, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, o situaţie a cabinetelor medicale şcolare. A rezultat un număr de aproximativ 476 de cabinete care au dotare completă”,  a spus Valeriu Gheorghiță despre campania de vaccinare în școli.

Soluții alternative pentru școlile fără cabinet

În judetul Timiş, spre exemplu, au fost identificate doar şase cabinete şcolare în care se pot face vaccinări, aşa că la nevoie vor fi folosite şi echipe medicale mobile.

În Buzău nu există nici măcar un cabinet şcolar pregătit pentru vaccinarea elevilor, aşa că autorităţile vor apela la soluţii alternative.

Şi în Bistriţa se fac ultimele preghiri pentru vaccinarea elevilor, însă cabinetele şcolare există doar în mediul urban.

Potrivit normelor, minorii de pot vaccina doar în prezenţa părinţilor, după exprimarea consimţământului.

Părinții vor primi un formular care va stabili acordul sau dezacordul în privința imunizării copiilor.

O problemă ar fi şi numărul scăzut de solicitări înregistrat până acum din partea şcolilor. În judeţul Galaţi nicio unitate de învăţământ nu a cerut încă vaccinarea elevilor.

Ultimele stiri