Sari la conținut

Cum sunt tratați supraviețuitorii infernului din Turcia. „De când a fost găsit…

Sursă: Rețete și vedete

Cum sunt tratați supraviețuitorii infernului din Turcia. România a trimis în Turcia o echipă de salvatori pentru a ajuta la găsirea supraviețuitorilor cutremurelor.

Într-un interviu acordat pentru News Magazine, un salvator român a povestit cum sunt tratați supraviețuitorii infernului din Turcia. Acesta a mai povestit și momentele prin care a trecut atunci când a scos de sub dărâmături un bărbat de 35 de an.

„În continuare căutăm posibile victime surprinse de unda seismică.
Echipa de salvatori români a acționat seara trecută, la solicitarea unor localnici, timp de 12 ore, pentru salvarea unei persoane de sex masculin, surprinsă pe casa scării, aflată într-o clădire P+6, prăbușită complet.

Victima a fost prinsă sub un toc de ușă

S-au utilizat echipamente de salvare din dotare. Activitatea fiind coordonată de către echipa medicală a modulului.
Pe tot parcursul acțiunii s-a ținut legătura permanentă cu victima care era conștientă și care coopera.
Victima a fost prinsă sub un toc de ușă, iar grinda nu a acționat direct asupra lui.

Pentru extragerea acesteia, a fost necesară scoaterea unei persoane decedate, care era poziționată peste victimă.

Ulterior persoana a fost predată conștientă și cooperantă la ambulanța de la fața locului.

Bărbatul prins sub dărâmături are 35 de ani. De când a fost găsit i s-a administrat oxigen medical, vitamine și alte medicamente.
Noi ne-am concentrat pe scoaterea acestuia cât mai rapid și în condiții de siguranță.

Bărbatul de 35 de ani a fost singurul supraviețuitor

Din cunoștințele noastre, în acea clădire a fost singurul supraviețuitor.

Lucrăm în schimburi, echipa care a făcut intervenția aseară este la odihnă, iar cealaltă echipă este în teren să caute alte posibile victime.

Este greu, dar extragerea victimelor ne face să fim puternici, ne face să fim mai dornici de a căuta cât mai mult și de a identifica orice persoană”, a declarat Lct. Col. Radu Marius, pentru Antena 3 CNN.

În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci.

„În această dimineață, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore

După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, au anunţat pompierii români într-o postare pe pagina de Facebook ISU Bucureşti-Ilfov.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel