Sari la conținut

Cum „tăiem“ foamea care ne chinuie seara. Uite cum scapi de acest obicei în patru pași simpli

Alimente care îți stimulează creierul
Sursă foto: Total Gym
Alimente care îți stimulează creierul și te fac mai deștept

Cum „tăiem“ foamea care ne chinuie seara. Cori Grămescu, un cunoscut antreprenor de fitness și nutriționist de la noi din țară,  spune cum scapi de acest obicei. Se pare că soluția este bazată tot pe alimentație. 

Prin urmare, cum facem să ţinem sub control cantitatea de alimente pe care o mâncăm? Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm alimente bogate în proteine, fibre, carbohidraţi cu digestie lentă. Adică cereale integrale, bogate în amidon şi cu indice grlicemis scăzut. Acestea determină apariţia mai rapidă a senzaţiei de saţietate şi ajungem să mâncăm mai puţin.

Cori Grămescu spune cum poți scăpa de foame, seara

Proteinele cresc saţietatea şi ne ajută să devenim mai repede „sătui“ chiar dacă aportul caloric este scăzut. Ită ce recomandă Cori Grămescu:

„1. Ia un mic dejun proteic.

2. Bea 2-3 pahare de apă şi doar după aceea bea o cafea neagră.

Citeste si:

3. Fă zilnic 30 de minute de sport.

4. Înainte de a acționa în vreun fel, întreabă-de dacă acea acțiune/decizie este aliniată cu obiectivele tale.

Cori Grămescu: „Mâncatul emoțional pleacă din dezechilibre și nemulțumiri sufletești”

„Multe dintre clientele mele care se confruntă cu mâncatul fie emoțional sau din cauza stresului au ca pattern comun faptul că nu mănâncă în prima parte a zilei, ceea ce declanșează un comportament alimentar impulsiv (ronțăie toată ziua ) și seara când ajung acasă nu se pot opri din mâncat.

Soluția e să începeți ziua cu un mic dejun bogat în proteine şi fibre – ouă cu legume şi pâine, iaurt grecesc cu fructe şi nuci, carne sau peşte cu legume şi pâine. Această formulă nutrițională temperează poftele de dulce şi nevoia de snacking de peste zi.

Hidratează-te înainte de a bea cafea – vei simți un boost de energie, îţi vei ajuta digestia şi nici nu stresezi așa tare corpul ca atunci când începi ziua cu cafea băută pe burta goală.

Fă antrenament sportiv intens 30 de minute pe zi – reduce stresul, reglează rezistența la insulina şi reduce apetitul şi impulsivitatea alimentară. În plus, ajuta digestia şi fluctuațiile de energie şi te ajuta să te concentrezi mai bine”, mai spune nutriționistul.

Mâncatul emoțional pleacă din dezechilibre

„Aliniază-ți intențiile/visurile/obiectivele cu acțiunile tale de zi cu zi, în fiecare zi. Cei mai mulți oameni așteaptă ca lucrurile în viața să se întâmple de la sine şi fără efort, însă acest lucru este posibil doar atunci când acțiunile noastre de fiecare zi sunt aliniate cu obiectivele noastre şi noi lucrăm cu intenție pentru a ne îndeplini visurile. Dacă doar ne dorim lucruri fără să acționăm în acea direcție, nu vom reuși să facem mare lucru.

Seara, la culcare, evaluează ce ai făcut bine în ziua respectivă, ce aspecte mai au nevoie de lucru și atenție și fă un plan pentru ziua de mâine, ca să știi ce ai de făcut! Mâncatul emoțional pleacă din dezechilibre de LifeStyle și nemulțumiri sufletești. Ori ca să ieși din situația asta trebuie, pe de o parte, să te ancorezi în grija faţă de propria persoană, în ordine, rutină și echilibru, iar pe de altă parte să începi să schimbi lucrurile și situațiile care te nemulțumesc.

Pune-ți energia în acțiune, în coerență și aliniament și de acolo vei porni să te reglezi emoțional, ca să nu mai apelezi la mâncare când ești supărată”, a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.