duminică, februarie 5, 2023

Potrivit nutriționiștilor, cea mai importantă masă a zilei te ajută să arzi grăsimea depusă în timpul somnului. Dacă aveţi probleme cu greutatea trebuie să învăţaţi organismul să consume calorii pentru a accelera metabolismul. Dar ce alimente ar trebui să consumi? Carne este recomandată? 

„Eu recomand carnea, chiar şi rece, împreună cu legume încă de la prima oră a dimineţii, acestea reprezentând un mic dejun sănătos, de care organismul are nevoie pentru a se trezi şi a intensifica arderile ”, potrivit Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

 

Micul dejun că este cea mai importantă masă a zilei

Un stil de viaţă agitat, coleric, în continuă mişcare e asociat persoanelor care au arderi bune, întrucât, datorită activităţii continue, ele consumă multă energie. La polul opus stau persoanele sedentare, cele care nu fac sport şi mănâncă la întâmplare sau cele care au ţinut multe cure de slăbire au probleme cu arderile grăsimilor, întrucât metabolismul încetineşte pe măsura restricţiilor.

Proteinele slabe ajută metabolismul

Carnea de porc, în special muşchiul şi pulpa, şi carnea de vită şi de pui, însă de la acesta din urmă nu trebuie să mâncaţi aripile. De asemenea, proteinele slabe, din peşte şi din ou, ajută metabolismul să se elibereze mai repede de calorii, spre deosebire de grăsimi şi de zaharuri, care nu consumă deloc energie.

Te-ar mai interesa: Postul intermitent: 10 beneficii uluitoare pentru ...

Dr. Bilic recomandă fasole și mazăre la micul dejun, deoarece şi acestea conţin multe proteine vegetale, care ajută arderile.

„Eu recomand carnea, chiar şi rece, împreună cu legume încă de la prima oră a dimineţii, acestea reprezentând un mic dejun sănătos, de care organismul are nevoie pentru a se trezi şi a intensifica arderile. Tot dimineaţa puteţi consuma fasole sau mazăre, deoarece şi acestea conţin multe proteine vegetale, care ajută arderile”, a declarat Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Atenție! Unghiile care se exfoliază pot anunța o b...

Micul dejun dizolvă grăsimea care s-a depus în timpul somnului, dar și plimbarea în ritm alert şi alergarea vă pot fi de un real ajutor.

„Dacă aveţi probleme cu greutatea trebuie să învăţaţi organismul să consume calorii pentru a accelera metabolismul, iar acest lucru este posibil doar prin mişcare şi sport. Chiar dacă nu aveţi bani să mergeţi la sala de fitness, la dansuri sau să practicaţi un sport, plimbarea în ritm alert şi alergarea vă pot fi de un real ajutor. Spre exemplu, mersul rapid consumă aproximativ 174 de calorii în 30 de minute, iar alergarea, în jur de 374 de calorii. Acestea trebuie însă realizate cu paşi mici şi rapizi, corpul drept, braţele îndoite, mişcându-le înainte şi înapoi pe lângă corp şi păşiţi mai întâi cu călcâiul, apoi cu vârful.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Numai astfel puneţi la treabă muşchii consumatori de calorii, adică pe cei de la picioare, fesieri şi abdomen. În plus, atunci când alergaţi, nu vă aplecaţi prea mult în faţă şi nici nu ridicaţi picioarele prea sus. De asemenea, este indicat să alternaţi câteva minute de alergare uşoară cu alte câteva minute de alergare în viteză, pentru accelerarea arderilor”, potrivit dr. Bilic.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private