Categories: Ştiri sănătate

Cum te poți vaccina anti-COVID, deși în localitatea ta nu există un centru de vaccinare? Valeriu Gheorghiță: „Opţiunile sunt multiple”

Campania de vaccinare anti-COVID este un adevărat succes, la nivel național. Rata de infectare este în continuă scădere, datorită eforturilor colective de combatere a pandemiei. În prezent, România este singura țară care permite imunizarea fără programare oficială, schimbare ce a dus la creșterea ratei de vaccinare și, implicit, diminuarea cazurilor noi de Covid-19. Cu toate acestea, anumite localități se confruntă cu absența unui centru de vaccinare, ceea ce poate îngreuna procesul de imunizare din zonele mai puțin accesibile. Autoritățile, însă, susțin că există opțiuni multiple de vaccinare, chiar și în această circumstanță.

Deși campania de vaccinare a cunoscut un adevărat succes în zonele urbane, anumite zone rurale se confruntă cu dificultăți în privința administrării vaccinului. Nu toate localitățile din țară dispun de un centru special de imunizare, însă autoritățile au luat în considerare acest lucru și oferă sfaturi pentru vaccinarea tuturor persoanelor care își doresc acest lucru, indiferent de zona geografică.

Unde te poți imunziza, dacă localitatea din care faci parte nu dispune de un centru de vaccinare?

„Este imposibil să organizăm centre de vaccinare în fiecare localitate, ţinând cont de faptul că nu avem suficiente resurse umane.

Şi atunci opţiunile sunt multiple – vorbim fie cu medicul nostru de familie, dacă face parte din campania de vaccinare şi şi-a exprimat opţiunea de a vaccina în cabinetul propriu; a doua opţiune este de a ne prezenta chiar direct, aş putea spune, către un centru de vaccinare din proximitatea locuinţei, din proximitatea localităţii de domiciliu, în funcţie de tipul de vaccin pe care persoana respectivă doreşte să îl efectueze.

În momentul de faţă pot să fie solicitate de către comunitatea locală, de către primărie, centre mobile, echipe mobile de vaccinare care să vaccineze în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale. Practic, avem multiple posibilităţi de vaccinare în momentul de faţă. Accesul este mult facilitat.

Tocmai de aceea eu am spus şi repet şi voi spune în continuare: în momentul acesta doar cine nu vrea să se vaccineze nu se poate vaccina”, declară Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, potrivit Rador.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia