miercuri, octombrie 28, 2020

Testul COVID a devenit, din păcate, o realitate a vieții pe care o trăim. De aceea, este bine să știi care sunt cele mai recomandate reguli atunci când mergi să faci un test.

Te comporți ca în cazul analizelor de sânge? Poți bea apă? Poți mânca?

Potrivit unei documentări realizate de cotidianul Libertatea, acestea sunt câteva din regulile de bună practică înaintea unui test COVID.

Citește și:

Unele clinici recomandă ca pacientul să nu mănânce, să nu bea apă și să nu fumeze cu 30 de minute înainte de recoltare, însă Maria Nica, șefa laboratorului “Victor Babeș”, spune că altele sunt principalele recomandări în cazul unei testări COVID-19.

“Se recomandă să se sufle nasul înainte de recoltare, pentru că mucusul și fibrina din secrețiile nazale sunt factori inhibitori ai reacției de PCR”, a mai spus șefa de laborator de la “Victor Babeș”, care are o experiență de 30 de ani în laborator.

Citește și:

Măsura de a nu mânca sau a bea înainte cu 4 ore de testare este mai degrabă una de precauție, dar nu o obligativitate.

De asemenea, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a precizat pentru Libertatea că nici fumatul nu afectează recoltarea probelor COVID-19: “Testul de coronavirus este un test genetic, care nu este influențat de consumul de alimente, de băutul apei sau de fumat”.

Citește și:

Și medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar din București, a pus accent pe recoltare, nu pe săritul mesei înaintea testării, spunând că este important “să se intre cu bețișorul cât mai profund”.

Recomandările medicilor intervievați de Libertatea se găsesc integral AICI.

Parteneri--