Sari la conținut

Cum te pregătești pentru toamnă? 10 sfaturi care te pot ajuta să-ți pregătești corpul pentru o tranziție sănătoasă către sezonul rece

Toamna
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tranzitia la toamna

Cum te pregătești pentru toamnă? Septembrie și-a făcut deja intrarea în stil mare, în acest an. După vremea caniculară din această vară, temperaturile au scăzut brusc în doar câteva zile, din cauza ciclonului Boris, care a făcut prăpăd în Europa.

Dar, de fiecare dată când există o fază tranzitoriea vremii, sănătatea unei persoane este afectată din cauza schimbării condițiilor meteorologice.

Cu multe zone ale țării aflate încă sub căldura toridă a soarelui și multe alte zone pregătindu-se pentru toamnă, află ce poți face în această fază pentru a avea grijă de tine.

horoscop
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

10 moduri în care îți poți pregăti organismul pentru toamnă

Urmând aceste sfaturi, vei fi bine pregătit pentru tranziția către toamnă cu un corp și o minte sănătoasă.

  • Ajustare treptată la temperaturi mai scăzute: Este important să îți aclimatizezi corpul la temperaturile scăzute reducând treptat utilizarea aerului condiționat sau a ventilatoarelor
  • Hidratarea: Bea multă apă pentru a-ți ajuta corpul să se adapteze la schimbarea nivelurilor de umiditate. Poate rezolva de o serie de probleme de sănătate și, de asemenea, poate crește imunitatea.
  • Suport pentru sistemul imunitar: Întărește-ți sistemul imunitar cu alimente bogate în vitamina C, probiotice sau suplimente pentru a lupta împotriva infecțiilor sezoniere.
  • Sănătatea digestivă: Include mirodenii pentru încălzirea corpului precum scorțișoara, ghimbirul și turmeric în dietă. pentru a ajuta digestia și a reduce inflamația.
  • Rutină de exerciții: Ajustează programul de antrenament pentru a se adapta la schimbarea vremii. Optează pentru activități în interior sau să programează exerciții în aer liber în perioadele mai calde ale zilei.
  • Obiceiuri de somn: Este important să îți stabilești un program de somn consecvent pentru a-ți ajuta corpul să se adapteze la orele de lumină mai scurte. De asemenea, poate promova bunăstarea fizică și mentală.
  • Dietă bogată în nutrienți: Alege să consumi alimente sezoniere bogate în nutrienți, cum ar fi legumele rădăcinoase și legumele cu frunze verzi, pentru o bună sănătatea generală.
  • Managementul stresului: Alege întotdeauna activități de reducere a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau exerciții de respirație profundă, pentru a face față schimbărilor sezoniere.
  • Îngrijirea pielii: În timp ce faci orice altceva, nu uita să ai grijă de pielea ta. Adaptează-ți rutina de îngrijire a pielii pentru a aborda uscarea și iritația cauzate de temperaturi mai scăzute și umiditate mai scăzută.
  • Niveluri de vitamina D: Ia în considerare suplimentarea cu vitamina D sau creșterea expunerii la soare pentru a menține niveluri optime în lunile mai întunecate de toamnă.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel