duminică, iunie 26, 2022

Cum se alege corect casca de protecție pentru copii și care sunt riscurile nepurtării căștii sau a purtării incorecte. Iată detaliile:

Ce spune  kinetoterapeutul Coralia Tudor, într-o postare pe pagina sa de Facebook despre cum se alege corect casca de protecție pentru copii și care sunt riscurile nepurtării căștii sau a purtării incorecte.

KINETOTERAPEUT CORALIA TUDOR, FACEBOOK

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

De ce este atât de importantă casca de protecție

Casca de protecţie, cotierele şi genunchierele pot face o mare diferenţă în caz de cădere. Uneori, o cădere este uşoară şi produce doar o mică julitură, dar alteori pot fi lovituri grave.

Casca nu este fiță, ci  un element extrem de important. De ce? Pentru ca leziunile la cap, chiar şi minore, pot avea consecinţe foarte grave pentru copii.

Casca ajută la prevenirea leziunilor capului și chiar poate salva viața copilului. De asemenea, copiii nu trebuie lăsați să meargă cu bicicleta pe stradă. Părinții trebuie să se asigure că bicicleta este adecvată copilului ca mărime.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Șezând pe scaunul bicicletei cu mâinile pe mânere copilul trebuie să poată ajunge cu amândouă picioarele pe sol.

”Purtarea căştii de protecţie când copilul merge pe bicicletă este deosebit de importantă, principalul rol al acestei căşti fiind de a proteja capul la un eventual impact.

Însă pentru ca o astfel de cască să fie eficientă ea trebuie să fie aşezată corect pe cap. În caz contrar nicio cască nu va proteja eficient”, scrie kinetoterapeutul Coralia Tudor pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Cum trebuie să punem casca în mod corect

Coralia Tudor mai explică modul în care trebuie purtată casca:

– În primul rând, trebuie să  fie măsura potrivită;

– Casca trebuie să acopere fruntea, iar între cască și sprâncene trebuie să rămână un spaţiu de aproximativ 1 cm ( 2 degete);

– Curelușele trebuie reglate la dimensiunea capului. Acestea trebuie să formeze Y-ul în jurul și sub ureche. Să fie suficient de largi, dar nu strâmte, suficient cât să încapă un deget. Tridentul de închidere al cureluşelor trebuie să fie întotdeauna sub bărbie.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

– Rotița din spate trebuie strânsă până când casca se fixează. Nu balansează, nu se mișcă în față-spate, nu cade pe ochi, nu se ridică pe frunte, explică medicul.

”Copiii nu trebuie lăsați cu casca la locurile de joacă. Există riscul să se agațe în ea și să se stranguleze”, mai spune kinetoterapeutul.

Riscurile pot fi grave

Una din cele mai cunoscute leziuni cerebrale interne este contuzia şi deşi este cea mai puţin severă leziune cerebrală internă este totuşi o leziune serioasă.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Pe termen scurt, aceasta duce la pierderea temporară a funcţiilor cerebrale normale. În timp, contuziile multiple pot duce la leziuni cerebrale permanente.

Cum recunoaștem contuziile craniene

Contuziile craniene se pot observa dacă există următoarele:

– echimoze craniene

– somnolenţă

– plâns ca răspuns la mişcarea capului

– plâns excesiv

– iritabilitate

– vărsături

– pierderea interesului pentru joacă

– dureri de cap

– comportamente anormale.

Chiar dacă un copil mai și cade, fiind parte din aventurile sale de explorare a vieții, trebuie atenție sporită ca loviturile să nu aibă efecte pe mai târziu.

Așadar, dragi părinți, țineți cont de astfel de sfaturi pentru că este mai ușor să prevenim decât să vindecăm.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private