vineri, septembrie 30, 2022

Cum trebuie gătit oul prăjit. Mulți dintre noi dorim să află informații utile când vine vorba de un stil de viață sănătos. Oamenii cu experiență ne oferă informații prețioase despre nutriție, iar de această dată, vedeta este oul prăjit, un aliment consumat cu regularitate de români. Despre el a dat detalii nutriționistul Mihaela Bilic.

Cum trebuie gătit oul prăjit. Dr. Mihaela Bilic a spus totul

Potrivit Mihaelei Bilic, medic nutriționist, „oul prăjit nu are nevoie de ulei, ci de capac.”

Te-ar mai interesa: Câștigător al premiului Nobel: Acesta este aliment...

Oul este alimentul perfect. Este cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului. Raportul dintre colesterolul rau si cel bun este perfect echilibrat.

Proteinele din ou se găsesc în albuș. Ele au o valoare biologica înalta și conțin toți aminoacizii esențiali necesari organismului, în special cantități crescute de tirozina, triptofan și lizina, atât de bine proporționate încât oul a devenit referință standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.

Astfel, prin definiție, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%. Albușul nu conține grăsimi și colesterol.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

Principala proteina a gălbenușului este ovovitelina. De asemenea, sunt prezente și fosfolipide, extrem de necesare în alimentație, mai ales în cazul copiilor și al gravidelor, vitamine hidrosolubile (în special complexul B) și liposolubile (viț. A, D, E și K). Oul nu conține vitamina C.

Gălbenușul conține și substanțele minerale: fosfor, zinc, calciu și fier.

Proteinele din ou se utilizează în organism în proporție de aproape 100%.

Te-ar mai interesa: Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicații...

Nutritionistii demonteaza miturile care invaluie ouale cu o reputatie proastă. Unul dintre cele mai des întalnite mituri constă în atribuirea oului un nivel crescut de colesterol. Nutritionista Flavia Manole, citata de CSI.ro, subliniaza că nivelul general al colesterolului este rezultatul întregii alimentației și nicidecum al unui singur aliment, cum ar fi oul.

Așadar, 100 de grame de ouă de găina contin aproximativ 400g de colesterol, în timp ce aceeași cantitate de ouă de prepeliță depașesc 800 de grame de colesterol, atrag atentia specialistii.

Te-ar mai interesa: Gwyneth Paltrow, secretul unui trup perfect! Cum s...

Dar cum trebuie gătit oul?

„Secretul nu stă în ulei, ci în căldură. Când spun căldură, zic capac”, spune medicul.

Urmăriți materialul video de mai jos pentru a aflat secretul:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private