Sari la conținut

Cum trebuie să bei cafeaua dimineața pentru a elimina grăsimea viscerală?

cafea în procesul de slăbire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de cafea, important în procesul de slăbire

Din cuprinsul articolului

Cofeina din băutură ar putea permite organismului să ardă mai multe calorii, afirmă un studiu recent. Cu toții avem o anumită cantitate de grăsime viscerală stocată în burtă. Ascuns adânc sub piele, este necesară pentru a proteja și izola organele. Cu toate acestea, un exces de grăsime viscerală a fost legat de o serie de afecțiuni și boli care pot pune viața în pericol, inclusiv diabetul și chiar cancerul.

Principalele cauze ale acumulării de grăsime viscerală sunt consumul prea mult de alimente grase și lipsa exercițiilor fizice.

Prin urmare, schimbarea stilului de viață vă poate ajuta să reduceți grăsimea de pe burtă.

O astfel de schimbare a stilului de viață include adăugarea de cafea la rutina zilnică.

Dietetician înregistrat la JustCBD – Nataly Komova RD, a spus: „Cofeina din cafea îmbunătățește termogeneza, permițând organismului să ardă mai multe calorii.

Totuși, te sfătuiesc să consumi cafea cu moderație.

Consumul unor cantități mari de cafea poate duce la iritabilitate, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii, nervozitate, insomnie și tremor muscular.”

Ce spun studiile?

Această afirmație a fost susținută de mai multe studii.

Un studiu, publicat în Critical Reviews in Food Science and Nutrition în 2019, a constatat că cofeina ar putea „promova” greutatea, indicele de masă corporală (IMC) și reducerea grăsimii corporale.

Ca parte a cercetării, s-a analizat rezultatele a 13 studii existente cu peste 600 de participanți.

S-a descoperit că de fiecare dată când cineva și-a dublat aportul de cofeină, greutatea sa, IMC și grăsimea corporală s-au redus.

„În general, meta-analiză actuală a demonstrat că aportul de cofeină ar putea promova greutatea, IMC și reducerea grăsimii corporale”, a concluzionat.

Cercetări separate efectuate de Școala de Sănătate Publică Harvard în 2020 au arătat că patru cești de cafea pe zi ar putea reduce grăsimea corporală cu patru procente.

Revizorul studiului și directorul de program la Centrul Medical de Sud-Vest al Universității din Texas, Lona Sandon, a comentat:

„Cafeaua, mai precis cofeina, a fost pe radar de ani de zile pentru potențialul său de a afecta apetitul, greutatea corporală și grăsimea corporală.

Dar mecanismul exact al modului în care poate funcționa pentru a reduce grăsimea corporală este foarte dezbătut”.

Sandon a avertizat oamenii că a fost nevoie de jumătate de an pentru ca băutorii din cadrul procesului să elimine o cantitate mică de grăsime corporală.

„Restricția modestă de calorii este mai eficientă  împreună cu un program de exerciții bun pentru schimbarea compoziției corporale”, a spus ea.

Un alt studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a efectuat patru studii privind legătura dintre cofeină și pierderea în greutate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel