Sari la conținut

În câte calorii trebuie să te încadrezi pe zi ca să slăbeti garantat

Câte calorii să mănânci pe zi ca să slăbești. Mai întâi de asta, ar trebui să aflăm câte calorii trebuie să consumăm, în mod normal. Răspunsul la această întrebare depinde de numeroși factori, inclusiv vârsta, înălțimea, greutatea actuală, nivelul de activitate și sănătatea metabolică, printre altele.

Când încercați să pierdeți în greutate, o regulă generală este de a reduce aportul de calorii cu 500 mai puține decât are nevoie corpul pentru a vă menține greutatea actuală. Acest lucru vă va ajuta să pierdeți aproximativ 1 kg  pe săptămână.

Câte calorii să mănânci pe zi ca să slăbești. Numărul de calorii pentru femei

Femeia medie, moderat activă, cu vârsta cuprinsă între 26 și 50 de ani, trebuie să mănânce aproximativ 2.000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea și 1.500 de calorii pe zi pentru a pierde 0,45 kg- 1 kg din greutate, pe săptămână.

Femeile active, care merg mai mult de 5 km pe zi vor trebui să consume zilnic 2.200 de calorii sau mai mult pentru a-și menține greutatea și aproximativ 1.700 de calorii pentru a pierde 1 kg  pe săptămână.

Femeile tinere de la vârsta de 20 de ani au nevoie de un aport mai mare de calorii. Au nevoie de aproximativ 2.200 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea.

Femeile cu vârsta peste 50 de ani necesită, în general, mai puține calorii. Femeia medie moderat activă de peste 50 de ani are nevoie de aproximativ 1.800 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea și de 1.300 de calorii pe zi pentru a pierde 0,45 kg pe săptămână.

Aceste estimări nu se aplică femeilor însărcinate sau care alăptează, deoarece au nevoie de calorii semnificativ mai mari.

Câte calorii să mănânci pe zi ca să slăbești. Numărul de calorii pentru bărbați

Bărbatul mediu, moderat activ, cu vârsta cuprinsă între 26 și 45 de ani are nevoie de 2.600 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea și de 2.100 de calorii pe zi pentru a pierde 1 kg pe săptămână.

Bărbații activi care parcurg mai mult de 5 km pe zi pot necesita 2.800-3.000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea și 2.300-2.500 de calorii pe zi pentru a pierde 1 kg pe săptămână.

Tinerii cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani au nevoie de mai multă enenrgie. Aceștia necesită în medie 2.800 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea și până la 3.000 dacă sunt activi. Pentru a slăbi 1 kg pe săptămână, bărbații tineri cu activitate moderată ar trebui să consume zilnic 2.300-2.500 de calorii.

Nevoile de energie scad pe măsură ce bărbații îmbătrânesc. Între 46 și 65 de ani, bărbații moderat activi au nevoie în medie de 2.400 de calorii pe zi. După 66 de ani, necesarul mediu de calorii al bărbatului scade la aproximativ 2.200 de calorii pe zi.

Bea mai multă apă

Un truc foarte simplu pentru a stimula pierderea în greutate este să bei mai multă apă. Studiile au sugerat că apa poate crește numărul de calorii pe care le ardeți.

Dacă bei aproximativ opt pahare de apă pe zi, vei arde cu 96 de calorii mai mult. Momentul când bei apă poate fi și mai important. Consumul de apă imediat înainte de mese vă poate ajuta să reduceți foamea și să mâncați mai puțin.

Într-un studiu de 12 săptămâni, consumul de 0,5 litri de apă cu o jumătate de oră înainte de masă i-a făcut pe oameni să piardă cu 44% mai multe kilograme.

Atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă, consumul de unei cantități mai mari de apă, mai ales înainte de mese, pare a fi un real ajutor în procesul de slăbire.

Consumul de băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua și ceaiul verde, poate crește ușor metabolismul, cel puțin pe termen scurt. Asta înseamnă că vei slăbi mai rapid.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel