Categories: Expertul zilei

Cum trebuie să combinăm alimentele pentru un surplus de energie și pentru a slăbi? Nutriționist: când mâncăm aceste alimente ne crește vibrația

Pentru a face față sarcinilor de zi cu zi, organismul nostru are nevoie de o dietă echilibrată, de lipsa exceselor. Iar în acest caz este extrem de important cum combinăm alimentele. Unele alimente chiar reușesc să ne crească vibrația energetică, după cum ne va explica în cele ce urmează nutrționista Adelina Roșu.

Combinarea greșită a alimentelor ne „ajută” să acumulăm kilograme. Pe lânngă surplusul de kilograme, nutriționista Adelina Roșu a dezvăluit că un alt efect negativ este și fermentația alimentelor, dar și apariția anumitor boli, precum ciroza.

”Ciroza este o boală care poate să apară, fiziologic vorbind, dacă accesăm combinații alimentare care nu sunt potrivite pentru corpul nostru și care produc fermentație”, spune medicul nutriționist.

Câteva exemple de combinații care produc fermentație sunt fasolea cu carne, cartofii cu carne, anumite fructe combinate cu produse de proveniență animală.

”Acea fermentație constantă în organismul nostru, împreună cu stresul și cu furia, (…) pot produce ciroza”, mai explică Adelina Roșu.

”Când mâncăm alimente de origine vegetală ne crește vibrația”

Știm, de asemenea, că un aliment considerat de bază, în general, este carnea, dar ea se pare că are mai multe efecte negative decât pozitive. Partea bună este că ea poate foarte ușor să fie înlocuită cu variante mult mai sănătoase.

”Carnea ne ajută să ne împământăm, să fim puternici, să avem energie. Carnea e proteină în mare măsură, pe lângă fibre și alți nutrienți. Proteinele pot fi aduse în corpul nostru și prin alte alimente precum leguminoasele. Tot ce este bob: fasole, linte, năut. Dar nu în combinații cu carne, pentru că astfel se produce fermentație.

(…) De exemplu, fasolea, combinată cu pastele făinoase, aduce toți aminoacizii de care am nevoie în corp pentru a se forma proteina completă. Fasolea poate fi făcută ca o pastă, se pot pune condimente acolo, se pot pune ierburi aromate care să ne ajute corpul și să ne aducă acea plăcere a gustului. Se poate pune boia afumată, care are acel gust de afumătură de care are nevoie simțul nostru gustativ pentru a avea plăcere și pentru a aminti de carne”, a precizat nutriționistul la Antena3.

Cartofii se combină destul de greu cu restul alimentelor și conțin carbohidrați, așa că sfatul medicului ar fi ca ei să fie consumați mult mai rar, mai ales dacă vrem să scăpăm de kilogramele în plus.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

11 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

12 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

12 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

13 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

13 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic