duminică, ianuarie 29, 2023

Aproximativ jumătate dintre cazurile de cancer uterin ar putea fi reduse dacă femeile ar fi active, susţin cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă de la Imperial College susţin că femeile îşi pot reduce riscul de cancer uterin prin realizarea a cel puţin 30 de minute de exerciţii fizice care să le ajute să se menţină la o greutate sănătoasă. În aceeaşi ordine de idei, un raport realizat de specialiştii de la World Cancer Research Fund, a subliniat că şi consumul de cafea ar putea fi implicat în reducerea acestui risc. Cu toate acestea, experţii susţin că nu au destul de multe dovezi pentru a recomanda consumul de cafea ca modalitate de prevenire a cancerului.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

În prima analiză globală realizată din 2007, cercetătorii din Imperial College London au adunat mai multe studii ştiinţifice realizate asupra cancerului endometrial şi au evaluat legătura dintre acesta şi dieta, activitatea fizică şi greutatea fiecărei fiecărei femei din studii.

Astfel, oamenii de ştiinţă au găsit dovezi care arată că 3.700 de cazuri de cancer uterin ar putea fi prevenite anual, numai în Anglia, dacă femeile ar fi active zilnic câte 38 de minute şi dacă şi-ar menţine o greutate sănătoasă.

În Marea Britanie, numai 56% dintre femei urmează recomandările de a fi active din punct de vedere fizic pentru cel puţin 30 de minute pe zi, timp de 5 zile pe săptămână şi doar 39% dintre acestea au o greutate sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

„Dacă eşti activă din punct de vedere fizic şi dacă nu ai o greutate excesivă, îşi poţi reduce riscul de dezvoltare a cancerului uterin şi îşi poţi îmbunătăţi starea generală de sănătate”, a explicat autorul studiului, dr, Teresa Norat.

„Dovezile privind efectul cafelei sunt foarte interesante, dar mai avem multe de cercetat înainte de a ne pronunţa. Trebuie să luăm în considerare efectul posibil pe care băutura îl poate avea şi asupra altor cancere”, a explicat şi Karen Sadler, director executiv de la World Cancer Research Fund.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private