joi, august 18, 2022

Cum vor fi distribuite pastilele de iodură de potasiu în România. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Vineri, 24 iunie, Ordinul emis de ministrul Sănătății privind modalitatea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu a fost publicat în Monitorul Oficial.


Cum vor fi distribuite pastilele de iodură de potasiu în România. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Aanunțul a fost făcut printr-un comunicat aș Ministerului Sănătății. Potrivit acestuia, în termen de șapte zile, comprimatele trebuie să ajungă în farmaciile comunitare.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

„În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea Campanie distribuție iodură de potasiu.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin, potrivit comunicatului.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, mai precizează ministerul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private