duminică, martie 26, 2023

Cum vor fi vândute alimentele care conțin INSECTE. La ce standuri le veți putea găsi alimentele din lăcustă călătoare, viermele galben de făină sau greier de casă

Se pare că alimentele care conțin specii de insecte nu mai sunt doar viziuni SF, ci devin din ce în ce mai mult realitate cotidiană.

Potrivit unui comunicat ANPC, produsele alimentare care conţin insecte autorizate ca alimente noi vor fi prezentate în magazine în standuri separate, cu panouri de informare clare.

Te-ar mai interesa: Nuntă Cosmică 2023. Are loc o dată pe an. Astrolog...


Cum vor fi vândute alimentele care conțin INSECTE

Publicat pe site-ul instituţiei, documentul stabileşte modalităţile de informare a consumatorilor cu privire la informaţiile privind produsele alimentare care sunt/conţin specii de orice insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi.

În acestea sunt incluse viermele galben de făină, lăcusta călătoare, greierul de casă şi larvele gândacului de făină, precum şi orice alte specii de insecte cuprinse în lista cu alimente noi.

„Produsele alimentare care sunt/conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi vor fi prezentate în suprafeţele de vânzare într-un stand separat, delimitat de standurile ce conţin produsele consacrate care nu sunt/nu conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi”, se arată în proiect.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Aceste fructe îngrașă foarte tare, chia...

La ce standuri le veți putea găsi alimentele din lăcustă călătoare, viermele galben de făină sau greier de casă

Operatorii vor fi obligaţi să afişeze, la loc vizibil, lângă standul separat, informaţia că produsele alimentare sunt/conţin specii de insecte.

Totodată, „indicarea informaţiilor privind produsul finit/mâncării furnizat/e de unităţile de restauraţie colective care sunt/conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi se face astfel încât informaţiile să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/oferire a acestui/acestei produs/mâncări sau, în cazul comercializării la distanţă, înainte de finalizarea comenzii”, se precizează în document.

Te-ar mai interesa: Cele mai intuitive zodii din horoscop. Numerolog: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private