sâmbătă, iunie 3, 2023

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT. Europenii sunt îndemnați să adopte un sistem alimentar mai sustenabil.

În urmă cu mai bine de jumătate de an, la începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) aproba utilizarea viermilor de făină galbeni, uscați, ca aliment.

„Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat”, se arăta într-un comunicat CE.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Vineri, 12 noiembrie, Comisia Europeană a autorizat un nou aliment pentru comercializare în Uniunea Europeană (UE). Este vorba de lăcusta călătoare (Locusta migratoria), care devine în acest moment a doua insectă care primește autorizația Comisiei, după viermele de făină.


Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT

Lăcusta călătoare va fi disponibilă în UE congelată, uscată și sub formă de pudră. Intenția este de a fi comercializată ca snack sau ca ingredient alimentar în produse alimentare.

Lăcusta călătoare va fi disponibilă sub formă congelată, uscată sau pudră. Cei care au mâncat spun că prăjită în ulei merge cel mai bine cu o bere de exemplu. Asta înseamnă că în curând vom putea înlocui banalele alune cu lăcuste.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

„Această autorizație vine după o analiză științifică riguroasă de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), care a concluzionat că lăcusta călătoare este sigură pentru utilizarea propusă de compania aplicantă.

Produsele ce conțin acest nou aliment vor fi etichetate pentru a oferi informații privind potențialele reacții alergice”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Această autorizație vine după un vot pozitiv al statelor membre UE, din septembrie, la care a fost depusă aplicația. Insectele, care sunt consumate zilnic de către milioane de oameni pe planetă, au fost identificate ca sursă alternativă de proteine în cadrul strategiei europene „Farm to Fork” (De la Fermă la Furculiță), care ar putea facilita tranziția către un sistem alimentar mai sustenabil.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

În urma a numeroase studii și cercetări, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a identificat insectele ca o sursă foarte nutritivă și sănătoasă cu conținut înalt de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private