Sari la conținut

Cun să-ți ”resetezi” organismul primăvara. Leguma miraculoasă, curăță sângele și topește grăsimile

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recăpătarea tonusului se face primăvară. Ajută la întărirea imunității organismului, redobândirea tonusului fizic și psihic. Mai mult, sprijină procesul de pierdere în greutate.

Cun să-ți ”resetezi” organismul primăvara. Leguma miraculoasă, curăță sângele și topește grăsimile

Primăvara, organismul nostru suferă cele mai multe schimbări. Dieta de primăvară este recomandată oricărei persoane care își dorește să își „restarteze” organismul.

Iar una dintre dietele de primăvară care ajută la curățarea sângelui și arde grăsimile a fost recomandată  de cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic. Doctorul  ne spune, că sfecla roșie este un aliment de bază în curele de slăbire.

Această legumă este foarte sănătoasă, are foarte mult potasiu (300mg/100g), care scade tensiunea arterială, inflamația, edemele și retenția de lichide din corp.

De asemenea, pigmentul care dă culoarea roșu-închis, are efect citotoxic – distruge celulele tumorale și blochează multiplicarea lor.

Sfaturile Mihaelei Bilic: Sfecla este foarte sănătoasă

„Ați auzit cu siguranță de sucul de sfeclă roșie care se crede/se zice că ar vindeca până și cancerul. Este sfecla un superaliment? Departe de a fi miraculoasă, fără îndoială sfecla este foarte sănătoasă.

În primul rând are foarte mult potasiu (300mg/100g), care scade tensiunea arterială, inflamația, edemele și retenția de lichide din corp. Apoi conține mulți antioxidanți (de unde și rolul anti-cancer), reprezentați de flavonoide și compuși fenolici. Dintre ei betanina, pigmentul care dă culoarea roșu-închis, are efect citotoxic – distruge celulele tumorale și blochează multiplicarea lor.

Tot sfecla e bogată în provitamina A (betacaroten) și luteină cu rol în vederea nocturnă, dar și în creșterea oaselor și dinților. Fiind o rădăcinoasă, are mulți nitrați care se transformă în organism în oxid nitric, ce are rolul de a crește rezistența la efort fizic și forța de contracție a mușchilor”, ne sfătuiește medicul.

Gust dulce care satisface nevoia de carbohidrați

Leguma se consumă cu succes și primăvara. Ea „merită să primească un loc de cinste pe masa noastră”.

„Crudă, fiartă sau coaptă, sub formă de salată, suc sau supă, ca fel de bază sau ca desert, sfecla este o legumă care merită să primească un loc de cinste pe masa noastră. In cură detox sau pentru creșterea imunității, ca sursă de acid folic în sarcină sau ca sursă de fier în anemii, ca aliment antioxidant, antistres și revigorant, sfecla ajută chiar și la slăbit: are doar 35 cal/100g, un gust dulce care satisface nevoia de carbohidrați și dă sațietate pentru mult timp. Și datorită conținutului mare de fier și fibre, are un ușor efect laxativ”, mai spune medicul Bilic.

„Iar dacă vă e lene să o fierbeți/coaceți, există de cumpărat gata preparată – doar cât să o tăiați cum vă place, să o stropiți cu oțet și hrean și să vă bucurați de toate beneficiile ei”, a conchis medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel