duminică, iunie 4, 2023

Cura cu apă caldă provine din medicină tradițională chineză și implică un consum de apă caldă, nu mai mult de un pahar la început, cu înghițituri mici, timp de o săptămână, dimineață, pe stomacul gol, imediat ce ne-am trezit.

Dieta este atât de simplă și de eficientă încât poate genera îndoieli.

Ajunsă în stomacul gol, apa caldă va fi ușor absorbită în sânge. În doar câteva minute, ea va spăla toate organele afectate de reziduuri. Cura este indicată în toate afecțiunile digestive, hepatice, renale, neurologice, circulatorii și canceroase.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Ajută la slăbit

Kilogramele în plus dispar repede cu această dietă, care nu presupune însă nici înfometare, nici anularea meselor și nici înlocuirea cu mai multă apă caldă.

Pe lângă efectul terapeutic evident, consumul de apă ajută și la frumusețe. Dă pielii strălucire, însănătoșește firul de păr, previne îmbătrânirea pielii.

Apa are într-adevăr un rol esențial în funcționarea optimă a organismului, dar numai ca parte integrantă a unei alimentații echilibrate. Fără apă, organismul se dereglează și nu poate funcționa normal mai mult de două zile.

Este știut faptul că fără apă organismul ajunge să aibă probleme grave, care se vor reflecta în stări de amețeală și leșin, scăderea tensiunii arteriale, dar și tulburări neurologice.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Atunci când transpirăm devenim conștienți de importanța apei pentru organismul nostru. În sezonul rece însă, aproape că uităm de hidratare, deși corpul are mare nevoie pentru a păstra căldura.

Fără apă, nu putem vorbi de o digestie optimă a alimentelor și nici de o activitate eficientă a creierului. Apa are proprietatea unică de solvent, transportator, termoregulator, lubrifiant.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

În această cură, lichidul trebuie să fie la temperatura camerei sau un pic călduț, și natural, dacă se poate, apă plata sau apă de izvor.

De asemenea, apa trebuie să fie de calitate, eventual purificată, cea de izvor fiind superioară. Pentru a avea garanția că este bună trebuie să ne asigurăm însă că provine din  zone nepoluate, să nu fie mai veche de 4-5 zile. Cele mai bune izvoare sunt cele din zona de munte.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Cum se ține dieta cu apă caldă

Cura presupune ca, imediat după trezire, să bem cu înghițituri mici, un pahar de apă. Nu se  mănâncă și nu se bea  apoi timp de 15 minute. În timp,  numărul paharelor poate fi suplimentat, însă nu mai mult de patru pahare. Cura se ține  de două ori pe an, câte 15 zile.

Dacă însă cura vizează o afecțiune anume, ea se poate prelungi cu pînă la  30-45 de zile. Rinichiul are capacitatea de a filtra aproximativ 5 litri pe zi, însă 2 litri pe zi îi sunt suficienți organismului nostru să se hidrateze.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Primul efect va fi resimțit la nivelul urinei, care își va schimba culoarea și mirosul, devenind mai deschisă.

Cui nu este recomandată

Întregul organism va da semne de revigorare, astfel că după numai o zi de cură cu apă caldă se rezolva constipația, durerile de cap, tusea, bronșita.

Din a doua zi dispar și durerile de stomac, se diminuează efectele hiperaciditatii, gastritei, iar  după încă cinci zile se ameliorează bolile uro-genitale, reumatismul. O lună de tratament cu apă caldă  asigură rezolvarea problemelor cu hipertensiunea, diabetul, dar și cancerul în faze incipiente. Tuberculoza pulmonară, paralizia, cancerul se spune că se pot vindecă în trei luni.

Cura nu este însă recomandată persoanelor cu insuficientă renală sau cardiacă, glaucom, tumori cerebrale.

De asemenea, în timpul curei, e bine că alimentația să fie lacto-vegetariană și mai puțin sărată, iar consumul de alcool trebuie sistat.

Se recomandă, în același timp, consumul moderat de fructe, dar un  consum  mare de legume. Respectați cele trei mese principale și nu mâncați după orele 20.00.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private