Curățarea colonului, vitală pentru sănătate. Toți oamenii suferinzi au sistemul digestiv îmbolnăvit

Din cuprinsul articolului

Curățarea colonului este vitală pentru organism. Practic colonul reprezintă ”gara centrală” a declanșării bolilor, al doilea creier. Iată ce ne spune Gabriel Socaciu, un cunoscut terapeut român:  ”Toți oamenii suferinzi au sistemul digestiv îmbolnăvit.”

Gabriel Socaciu este un cunoscut terapeut, scriitor, specialist în reflexoterapie și presopunctură și oferă sfaturi cititorilor săi în legătură cu alegerile sănătoase pe care le pot lua din punct de vedere al calității vieții și al alimentației.

Iată ce spune specialistul

”Toți oamenii suferinzi au sistemul digestiv îmbolnăvit. În special colonul are de suferit. Ca principal organ de excreție, este îmbolnăvit primul din cauza bombardamentului de deșeuri toxice. Consecinţa în timp este apariţia stărilor de oboseală, lipsa de energie, chiar senzaţii de sfârşeală, ameţeli, migrene, limbă încărcată, miros urât al respiraţiei, digestie dificilă, balonări şi gaze de fermentaţie în exces, alergii, culoarea gălbui palidă a pielii, apariţia de pete maronii (de „bătrâneţe”) pe faţă sau mâini, privire obosită, precum şi congestia permanentă a albului ochilor („ochii roşii”).

Cu toate aceste stări, analizele ies bine, iar omul își continuă stilul de viață anormal, îmbolnăvindu-se iremediabil.”

TE POATE INTERESA ȘI: Alimentele alcaline care care curăță sângele și limfa și ajută ficatul

”În special persoanele constipate sunt predispuse la boli grave. Constipația este boală. Omul care nu reușește să-și descarce deșeurile, strânge în interior și refulări, frustrări, gânduri toxice, întrucat colonul este un al doilea creier. El „emite” nemulțumirile sale atunci când este pus în dificultate.

Pentru curățarea colonului, este nevoie de liniște. Colonul simte, este senzitiv, sensibil. Orice supărare sau frustrare îl contractă. Spasmele și durerile abdominale le avem când mâncăm având gânduri toxice. Intestinele separă purul de impur, iar acest mecanism funcționează când suntem liniștiti, când mintea noastră participă la procesul de digestie cu armonie și pace.

Mâncarea trebuie mestecată de câteva zeci de ori, pâna devine o pastă. Combinațiile să fie simple.

Câteva alimente medicament pentru colon sunt tărâțele de psyllium, semințele de in, uleiul și semințele de dovleac, ovăzul, verdețurile, merele și perele. Aceste alimente trebuie consumate de toți cei cu colonul încărcat.

Plante ca sunătoarea, coada șoricelului, rostopasca, mușețelul ajută în suferințele colonului.

Adevăratul medicament pentru colon este postul. Cei fără experiență vor ține o zi pe săptămână, pentru obișnuință. La sfârșitul unei zile de post se poate consuma un pahar cu apă în care s-a dizolvat o linguriță de sare amară. A doua zi, dimineața, se pot lua câteva picături de ulei de ricin, care se țin sub limbă.

Se va masa abdomenul de câteva zeci de ori. Colonul are maximum de activitate dimineața, așa că este bine să avem scaun în acea perioadă.

Cei cu balonări, gaze și dureri abdominale vor consuma timp de o lună un litru de apă în care s-a pus o linguriță de pulbere de cărbune activ și una de argilă. Se pune într-un recipient de sticlă și se amestecă bine înainte de consum. Se bea un pahar după fiecare masă.

În fiecare anotimp este necesară o deparazitare. Paraziții sunt dușmanii intestinelor, însă ei nu sunt prezenți decât dacă noi le permitem. Cei care mănâncă haotic și consumă zilnic zahăr, pâine albă, grăsimi saturate, cafea, băuturi acidulate, carne și produse lactate creează mediul propice pentru paraziți și puii lor. Aceștia adoră mediul acid, toxic. În timp, ei trec din colon la nivelul ficatului, îl strangulează și ii iau din vitalitate. Apar în acel caz boli severe ale ficatului și alte suferințe degenerative.

Pentru paraziți este necesară o deparazitare, timp de două săptămâni.

Dimineața, pe stomacul gol, se consumă patru linguri de orez integral care a fost ținut peste noapte la înmuiat. Se mesteca prelung, până devine o pastă.

În jurul orei 11 se consumă două linguri de semințe de dovleac crude.

Se consumă două mese de legume fierte și crude și una de cereale integrale în timpul deparazitării. Înainte de mese se bea o ceașcă de ceai de pelin, iar după se ia câte o capsulă de cuișoare. Seara, înainte de culcare, se bea o cană de ceai de cimbrișor.

După această cură, omul devine mai energic, privirea capătă strălucire, iar starea de spirit este cu mult îmbunătățită. Cele mai bune perioade pentru posturi și deparazitări sunt primăvara și toamna, însă în cazuri extreme se pot face atunci când organismul nostru are nevoie acută de ele.”, conchide terapeutul Gabriel Socaciu.

Recent Posts

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

29 de minute ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

59 de minute ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

o oră ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

2 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

2 ore ago

HOROSCOP MAI 2024: SURPRIZE și schimbări pentru toţi nativii! Sfaturile astrelor pentru fiecare ZODIE în parte

Luna Mai este dominat de energia Taurului  pentru că Soarele, Venus și Jupiter se vor…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic