Sari la conținut

Alimentele alcaline care care curăță sângele și limfa și ajută ficatul

Alimentele conțin informația elementelor naturii. Cum este bine să le alegem pentru a ne curăța limfa și sângele și detoxifierea ficatului

Este necesar ca omul să se întoarcă la natură. Organismul nostru poate avea singur grijă de el, dacă știm ce combustibil să îi furnizăm.

În cazul în care nu avem boli grave, care să necesite tratamentul medicamentos recomandat de specialiști, este bine să cunoaștem proprietățile alimentelor pe care le consumăm.

Gabriel Socaciu, un cunoscut terapeut, scriitor, specialist în reflexoterapie și presopunctură oferă sfaturi cititorilor săi în legătură cu alegerile sănătoase pe care le pot lua din punct de vedere al calității vieții și al alimentației.

Referitor la alimente, așa sună postarea lui Gabriel Socaciu de pe pagina sa de Facebook.

”Alimentele contin viata, culoarea, esenta elementelor apa, pamant, aer, foc.

Alimentele apei linistesc spiritul omului si ii domolesc focul interior. De aceea Mantuitorul le oferea oamenilor pește și îi boteza cu apă, pentru smerenie si linistire, pentru pacea mintii si sufletului.

Alimentele elementului pamant ofera stabilitatea corpului fizic, fundatia lui si a primelor chakre, legate de impamantare, supravietuire, insticte. Granele si legumele care cresc in pamant asigura legatura dintre om si radacinile sale terestre, ii transfera acestuia informatia stabilitatii, legaturii firesti, ocrotirii si grijei mamei fata de copilul ei..

Alimentele aerului sunt neutre, fac legatura intre pamant si foc intr-un mod subtil, inteligent. Este bine ca oamenii sa stie cum sa foloseasca linistea, blandetea, forta si energia alimentelor aerului, pentru ca acestea modifica, intregesc si dezbina elementele din propriul corp… alimentele nu au numai actiunea minerala, vitaminizanta, ci si pe cea energetica, subtila, a comunicarii, informatiei si apartenentei la fiecare moment al vietii.

Oamenii care tind spre desavarsirea spiritului consuma mai mult elemente ale aerului si din ce in ce mai putine ale focului si pamantului.

Cei care consuma fructe proaspete ale fiecarui anotimp sa stie ca primesc amprenta momentului, energia locului si puterea de a se adapta si primi informatia pura a Cerului.

Fructele amprenteaza chipul omului, ii alungesc trasaturile, le fac pline de gratie si copilaroase, ele lumineaza ochii si intineresc pielea.

Alte alimente pure ale aerului sunt cele verzi, care curata sangele si limfa si actioneaza asupra ficatului organic si eteric (elementul lemnului) Ele apar preponderent primavara, cand este maximum de energie al retelei ficat-vezica biliara.

Oamenii care prefera alimente ale focului, in special animale preparate prin gatire, isi cresc agresivitatea interioara, isi intuneca spiritul si isi cresc orgoliul peste masura.

Orgoliul creste cand omul nu mai respecta ordinea fireasca a elementelor din natura si se indeparteaza de echilibrul lor. Prin gatire excesiva, lacomie si pofte ei isi dezechilibreaza sistemul endocrin si activitatea inimii si creierului. Devin agresivi asemenea animalelor care obisnuiesc sa ucida pentru a primi hrana. Ei asimileaza informatia animalului ucis, care poarta in el amintirea altor ucideri si taieri ale timpurilor trecute.. In Univers, nicio informatie nu este stearsa sau uitata, doar este transformata intr-o alta forma de energie.

Daca oamenii ar intelege elementele naturii in care traiesc si mancatul lor ar fi conform acestei ordini.

Posturile au aparut ca necesitate tocmai din cauza incalcarilor repetate ale regulilor firii, Naturii si Universului. Ele nu sunt numai corecturi ale stomacului si intestinelor, ci si ale spiritului si sufletului nostru”, conchide terapeutul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel