marți, august 16, 2022

Curs online privind alegerea specialității medical. Rezidenții în domeniul Medicinei generale au de ales între 57 de specialități.

Duminică, 21 noiembrie, s-a desfășurat concursul național de Rezidențiat din 2021. În total, peste 5700 de absolvenți de Medicină generală au luat parte la ediția din acest an. Pentru a fi declarați admiși, rezidenții au fost nevoiți să atingă un prag de minim 60% din punctajul maxim realizat la nivel național.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Rezidenții în domeniul Medicinei generale au de ales între 57 de specialități

Celor care au promovat examenul, în mod paradoxal, le sunt rezervate alte provocări, cu nimic mai puțin angoasante decât experiența examenului. Sunt puși în fața alegerii uneia dintre cele 57 de specialități medicale existente. Nu e puțin lucru să faci o opțiune asumată, informată și pe cât posibil definitivă în ceea ce privește domeniul în care dorești să te specializezi.

Indiferent dacă e vorba despre Pediatrie, cu ramurile subiacente, Oftalmologie sau despre orice ramură chirurgicală, alegerea e întotdeauna dificilă. Cu atât mai mult cu cât pentru unele dintre specialități concurența e realmente crâncenă. Cel puțin în ultimii ani, unele dintre acestea s-au dovedit a fi realmente vânate de către rezidenți. Emoțiile firești, nesiguranța specifică momentului și lipsa informațiilor pertinente despre specialitățile disponibile au îngreunat de fiecare dată în trecut opțiunile rezidenților.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Tensiunea așteptării, calculele repetate și speranțele investite în obținerea locului visat au determinat, nu de puține ori, dezamăgire și perplexitate în rândurile celor aflați pe punctul de a-și începe cariera medicală. Pe undeva, confuzia generală legată de viitoarea activitate medicală e de înțeles. Rezidenții nu cunosc în amănunt provocările, satisfacțiile și regimul de lucru al specialității dorite.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor rezidenților, trei specialiști, un medic, un psiholog și un sociolog, au elaborat primul curs de alegere a specialității. Nu există un proiect educațional similar la scara României.

Curs online privind alegerea specialității medical

Practic, la capătul unui an de cercetare, procesare a datelor culese și organizare a unui material temeinic, specialiștii de la Docendo.ro au elaborat un curs online comprehensiv și exhaustiv privind alegerea specialității medicale. Niciun detaliu cuprins în curs nu este întâmplător sau de prisos. Cele peste 70 de lecții, ateliere live și materiale audio-video disponibile au menirea de a susține luarea marii decizii în fața comisiei de rezidențiat.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Cursul disponibil pe Docendo.ro este structurat în trei mari capitole, fiecare dintre acestea trecut prin filtrul cunoașterii:

1. Cunoaște-te pe tine – lecții practice și ateliere interactive cu rol în autocunoașterea cursanților, în vederea alegerii specialității care li se potrivește;

2. Cunoaște-ți opțiunile – materiale despre viața medicală, formele de organizare în cadrul specialităților, tipurile de pacienți, avantajele și dezavantajele fiecărei specialități, sfaturi și direcții de dezvoltare profesională;

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

3. Cunoaște-ți parcursul – construirea unui veritabil plan de carieră, în acord cu preferințele, abilitățile, viziunea și temperamentul cursanților.

Pentru prima ediție a cursului, înscrierile sunt în desfășurare. Până luni, 22 noiembrie 2021, la ora 20:00, doritorii pot aplica pentru a lua parte la prima ediție. Fundația societății, universul care dictează calitatea lumii în care trăim, este educația. Cu atât mai mult educația continuă și, implicit, dezvoltarea permanentă.

De acum înainte, viitorii rezidenți nu vor mai fi neputincioși în a-și alege cu succes parcursul profesional. Analizarea atentă a propriei personalități, a nevoilor, abilităților și a priceperii ce se cer
materializate îi vor sprijini în depășirea unor elemente înșelătoare precum salariul, sporul cuvenit sau posibilitatea de a lucra în mediul privat.

Toate acestea sunt esențiale, firește. Însă pasiunea și potențialul maxim se ating în condițiile în care salariul nu reprezintă un scop în sine, ci un mijloc de valorificare a pasiunii și a iscusinței profesionale.

Medicii rezidenți au nevoie de claritate și de încredere. Au nevoie de motivație și control în procesul de alegere a specialității.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private