vineri, august 12, 2022

Cât suntem de pregătiți pentru un cutremur major? Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri că sistemul de intervenţie la dezastre este mai bine pregătit în prezent, după ce, în urma tragediei de la clubul Colectiv, au fost create mai multe mecanisme.

„Cu certitudine am învăţat de la Colectiv. Cu certitudine suntem mai bine pregătiţi, pentru că s-au creat nişte mecanisme care nu erau înainte”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Potrivit acestuia, la nivelul Direcţiei Generale de Protecţie Civilă Europeană se discută despre procedura europeană pentru accidentele cu multipli arşi.

„Deja avansăm şi se discută (…) de dotare cu mijloace de evacuare medicală în masă, la nivel european, inclusiv pentru pacienţii arşi şi pentru alte situaţii”, a precizat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte intervenţia la dezastre, de genul unui cutremur, Raed Arafat a susţinut că România stă bine comparativ cu alte ţări.

„Comparativ cu alte ţări, fără să nominalizez, pot să vă spun că stăm mai bine şi mai avansat din acest punct de vedere – şi ca dotare, nu doar ca pregătire -, că în ultima perioadă a intrat şi dotarea specifică pe problemele de căutare, salvare şi situaţii de urgenţă, pe probleme de protecţie civilă, pe care nu o aveam acum doi – trei ani”, a explicat demnitarul.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

Administratorii paginii de Facebook „Seismic Center – Predicție și alertă cutremur”, care ar fi prezis cutremurul din dimineața zilei de 28 octombrie 2018, au transmis recent un mesaj care dă fiori.

”Pana in anul 2025 vom avea un cutremur de minim 7 grade sau mai mare, o spun studiile și analizele nu neaparat numai statistica. Hai sa vedem împreuna ce vor face cei ce se ocupa de reducerea riscului seismic și ce efecte vor avea ce fac aceștia plus specialiștii din instituțiile acreditate.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Din ce studii și analize reiese faptul ca in următorii ani vom avea de a face cu un cutremur major? Scrieți-ne pe email, fixam o întâlnire, veniți la noi și va prezentam cum sta situația de fapt și nu ce visează unu sau altul ca prin 2040 sau 2080, iar dacă nu avem dreptate ne retragem din acest domeniu.

Dacă vom zice când acest cutremur va avea loc, cu siguranța NU… atata timp cât exista nepăsare, corupție și rea-voința dar îl vom anunța cu 6 ore înainte! Dacă atitudinea celor in cauza se va schimba și vom vedea bunăvoința avem capacitatea de a anunța acest tip de cutremur cu luni de zile, săptămâni sau zile. nu suntem obligați sa anunțam și mai ales sa anunțam persoane corupte rău-voitoare sau alți frustrați. Numărătoarea inversa a început aviz celor care se simt in cauza”, au transmis cei de la Seismic Center.

Te-ar mai interesa: Top alimente bogate în IOD. Asigură-te că le consu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private