sâmbătă, octombrie 1, 2022

Cuvinte care ne vindecă: Ce trebuie să ne spunem zilnic și ce trebuie să NU rostim niciodată. Iată explicațiile psihologului și ce ar trebui să facem …

Inteligența emoțională este foarte importantă, căci o inteligență emoțională scăzută ne face mai vulnerabili în fața oricăror boli. NU are legătură cu inteligența. Putem avea IQ de geniu, dacă avem EQ scăzut…, este egal cu zero. NU ne ajută cu nimic.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

De ce? Ei bine, mentalul funcționează ca o interfață între informațiile primite din exterior și corp. Dacă urmărim constant știri negative, fără să filtrăm nimic din informațiile pe care le asimilăm, vom ajunge foarte repede să ne îmbolnăvim.

La fel de important este să vorbim apreciativ și să devenim conștienți de cuvintele pe care ni le adresăm.

NU rostiți niciodată astfel de cuvinte!

Mulți s-au obișnuit să își spună ”sunt prost”, ”sunt zăpăcit”, ”sunt adormit”. Toate aceste expresii negative nu fac altceva decât să virusese comunicarea cu noi înșine.

Tocmai de aceea este esențial să ne adresăm doar cuvinte și expresii pozitive, de genul ”sunt bine”, ”sunt puternic”, ”voi reuși în ce îmi propun”, ”sunt sănătos”.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Dacă suntem sănătoși mental, vom fi la fel și fizic și emoțional. Esenția este și să comunicăm constructiv cu propriul nostru corp.

”Este important să ne iubim propriul corp așa cum este. Omul își construiește singur universul interior, iar prin intermediul lui și universul exterior în care trăiește”, spune psihologul Stelian Chivu, citat de adevărul.ro.

De altfel, semnalele pe care ni le transmite organismul sunt directe, exact așa cum este cazul atunci când ne este sete sau foame. Diferența? Ei bine, corpul comunică și printr-un limbaj format din gânduri rătăcite, meme și diverse programe mentale.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

„Este important de știut că acest dialog dintre minte și corp este recepționat de celulele noastre. Acestea practic aud tot ceea ce gândim și acționează în consecință. Odată înțeles acest mecanism, putem scăpa relativ ușor de acești viruși ai comunicării dintre minte și corp”, explică psihologul Stelian Chivu, citat de adevarul.ro.

Viruși mentali

Poate sună ciudat, dar există viruși mentali care ne pot influența sănătatea mentală, emoțională și fizică. Printre aceștia se numără furia pe care o acumulăm, tristețea prelungită, neatenția la ceea ce facem, suprasolicitarea, perfecționismul și autoînvinovățirea.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

De aceea, este necesar să știm că fiecare din noi poate comunica pozitiv cu propriul corp, dacă învață cum să o facă.

„Am avut un caz de agorafobie, ce se traduce prin frica de-a fi în spații publice, unde se găsesc mulți oameni. O tânără a fost părăsită de iubitul ei și a început să creadă despre ea că este urâtă, grasă și lipsită de inteligență.

Această comunicare negativă cu propriul corp a dus-o rapid la anxietate, depresie și agorafobie”, a mai explicat psihologul citat de Adevărul.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private