miercuri, iunie 29, 2022

Într-o urgență medicală, cunoașterea grupului tău de sânge poate fi o chestiune de viață sau de moarte, dar poate oferi, de asemenea, informații valoroase asupra sănătății tale generale. Au existat mai multe studii care indică faptul că persoanele cu anumite tipuri de sânge prezintă un risc mai mare pentru cancere

 Dr. Tomi Mitchell, un medic de familie certificat de consiliu de administrație cu strategii de sănătate holistice, ne spune: „Este esențial să înțelegem că grupa  de sânge este doar unică, iar o anumită grupă reprezintă un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului. Deci, chiar dacă aveți antecedente familiale de cancer și grupa de sânge vă expune un risc mai mare, există totuși lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce riscul.”

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Experții  explică ce trebuie să știi despre grupa ta de sânge și asocierea cu cancerul.

Cele patru grupe de sânge

Dr. Mitchell explică: „Există patru tipuri de sânge: A, B, AB și O. Fiecare grupă de sânge are o combinație diferită de proteine numite antigeni de pe suprafața globulelor roșii. Acești antigeni determină ce tip de sânge are o persoană. Tipul de sânge al unei persoane este determinat de antigenele prezente pe globulele roșii ale acestora. Tipul O este cel mai frecvent grup de sânge, urmat de Tipul A. Sângele de tip B este mai puțin frecvent, iar sângele de tip AB este cel mai puțin frecvent.”

Te-ar mai interesa: Iată de ce este bine să bei BERE! N-ai fi crezut, ...

Tipurile de grupe de sânge asociate cu un risc ridicat de cancer

Dr. Mitchell adaugă: „Conform unui nou studiu, dacă aveți grupa sanguină A, B sau AB, este posibil să aveți un risc crescut de cancer. Studiul, care este cel mai mare de acest gen, a analizat aproape 140.000 de persoane cu cancer și a constatat că cei cu grupa sanguină A sau B aveau mai multe șanse de a dezvolta boala decât cei cu grupa sanguină O.

Riscul a fost chiar mai mare pentru femeile cu grupa sanguină AB. În timp ce legătura exactă dintre grupa de sânge și riscul de cancer este necunoscută, autorii studiului spun că s-ar putea datora diferențelor în modul în care celulele de tip sanguin A și B se leagă de moleculele de zahăr.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Această diferență ar putea face mai ușor pentru agenții care cauzează cancer să se atașeze de celulele sanguine și să provoace mutații. Descoperirile sunt preliminare și sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma grupa de sânge și riscul de cancer. Cu toate acestea, dacă aveți grupa de sânge A, B sau AB, ar putea merita să discutați despre riscul dumneavoastră de cancer cu medicul dumneavoastră.”

Te-ar mai interesa: Doliu în televiziune. O celebră prezentatoare s-a ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private