marți, iunie 28, 2022

Știați că vă puteți reduce riscul de cancer? Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului estimează că, până în 2040, vor exista 29,5 milioane de cazuri noi de cancer în fiecare an în Statele Unite. Cercetările arată că multe dintre aceste cazuri ar putea fi prevenite.

Știați că vă puteți reduce riscul de cancer? Metode eficiente, la îndemâna oricui.

Deși prevenirea cancerului este încă în curs de cercetare, știm că șansele de a dezvolta cancer pot fi influențate de alegerile pe care le faceți în ceea ce privește stilul de viață. De fapt, noile cercetări arată că până la o treime din toate decesele cauzate de cancer sunt legate de dietă și activitate fizică.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...


Știați că vă puteți reduce riscul de cancer?

Pe lângă renunțarea la fumat și protejarea pielii de razele UV dăunătoare, unele dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce riscul de cancer sunt alimentația corectă și activitatea fizică regulată pe tot parcursul vieții.

Iată câteva orientări generale pentru a vă ajuta să reduceți riscul de cancer prin alimentație corectă.

Mâncați multe fructe și legume, care sunt legate de un risc mai mic de anumite tipuri de cancer. Umpleți-vă jumătate din farfurie la fiecare masă cu o varietate de fructe și legume colorate.
Mâncați mai puține alimente care sunt foarte procesate și sărace în nutrienți, potrivit eatright.org.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Nu evitați alimente cu adaos de zaharuri și grăsimi saturate, lăsând puțin loc pentru alimentele dense în nutrienți, care previn cancerul.

Vă puteți bucura în continuare de alimentele pe care le iubiți, dar alimentele pe care le consumați ar trebui să fie formate în principal din cereale integrale, legume, fructe, nuci, semințe și alimente cu proteine slabe.

Mai multe proteinele vegetale

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Fasolea și lintea sunt surse nutritive și accesibile de proteine și fibre alimentare. Cercetările leagă consumul ridicat de carne roșie, procesată și carbonizată de un risc crescut de cancer, așa că mâncați-le cu moderație.


Limitați consumul de alcool

Dovezile sugerează că toate tipurile de băuturi alcoolice pot crește riscul de cancer de sân, colorectal și alte forme de cancer.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoas...

Dacă aveți vârsta legală pentru a bea și alegeți să beți, limitați băuturile alcoolice la un pahar sau mai puțin pe zi pentru femei și la două pahare sau mai puțin pe zi pentru bărbați în zilele în care se consumă alcool.

Pentru mai multe sfaturi privind reducerea riscului sau gestionarea bolilor prin nutriție, consultați un dietetician nutriționist autorizat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private