joi, iunie 1, 2023

Dacă îți amorțesc mâinile, trebuie să mergi urgent la medicul neurolog! Ce boala gravă semnalează?

Durere, furnicături, scăderea tonusului muscular și afectarea mișcării membrelor? Trebuie să știi că acesta este rezultatul deteriorării nervilor mixți care includ atât fibre motorii, cât și senzoriale.

Acest simptom semnalează adesea inflamația, deteriorarea sau comprimarea nervilor senzoriali. Amorțirea mâinilor. Din ce cauza se manifestă disconfortul la nivelul membrelor
Amorțeala la nivelul membrelor poate fi cauzată de procese anormale la nivelul nervilor periferici, în prezența unor anomalii la nivelul măduvei spinării și al creierului. Amorțeala poate fi cauzată de vasculită sau accident vascular cerebral. Acestea se agravează, blocând alimentarea cu sânge a nervilor.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Leziuni sau neuropatie a căilor senzoriale provoacă dezvoltarea afecțiunii. De asemenea, multe persoane se plâng de acest simptom din cauza compresiei în orice parte a căii. Deranjul apare și ca rezultatul unei infecții nervoase, inflamație sau distrugere a stratului exterior al nervilor. Mulți medici spun că acest deranj este provocat de tulburări metabolice. Printre acestea se numără diabet, otrăvire cu metale grele sau toxine.

De asemenea, trebuie luată în considerare presiunea excesivă asupra nervilor, de exemplu, picioarele încrucișate în timpul ședinței. Îngustarea lumenului în canalul spinal, osteoartrita, deteriorarea discurilor intervertebrale. Presiune în apropierea măduvei spinării din cauza unei tumori, a unui hematom sau a unei leziuni a măduvei spinării ca urmare a unui traumatism. Numai un neurolog poate determina cauza exactă a amorțelii.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...

Cu ce metode poate fi tratat disconfortul? Cum are loc diagnosticarea afecțiunii

Problemele sistemului nervos și ale coloanei vertebrale, cum ar fi osteocondroza coloanei cervicale sau toracice, hernia de disc, tumorile, leziunile măduvei spinării, mielita transversală și sindromul de tunel carpian sunt cele mai frecvente cauze ale amorțelii mâinilor.

După un diagnostic, un neurolog va selecta tratamentul adecvat. Astăzi, specialiștii folosesc cele mai dovedite și eficiente metode pentru a preveni inflamația, a restabili fluxul sanguin și a îmbunătăți nutriția țesuturilor.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Printre acestea se numără reflexologia, masajul medical, exerciții terapeutice și kinetoterapie. De asemenea, pentru a scăpa de aceste senzații neplăcute este recomandată terapia manuală și osteopatie. Terapia cu ozon și terapia cu unde de șoc este, de asemenea, indicată atunci când suferiți de amorțeala brațelor.

Cauza presupusă a amorțelii la nivelul membrelor va determina procedura de diagnosticare adecvată. Medicii fac radiografii pentru depistarea anomaliilor ale coloanei vertebrale sau ale craniului și ale bazei acestuia.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de fami...

Angiografia este folosită pentru a diagnostica vasele de sânge, se poate prescrie, de asemenea, ecografie, tomografie computerizată sau RMN, potrivit stirilebzi.ro.

Potrivit medicilor, în cazul în care amorțirea mâinilor apare și în altă parte a corpului, trebuie să consultați imediat un specialist.pot apărea complicații grave și ar putea deveni un motiv de intervenție chirurgicală sau de invaliditate.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private