Sari la conținut

Dacă suferi de diabet, mâncă aceste alimente pentru a reduce simptomele

diabet
Sursă foto: arhivă doctorulzilei

Alimente recomandate diabeticilor.

Gestionarea zahărului din sânge este importantă pentru persoanele care sunt diagnosticate cu diabet. Unele dintre cele mai bune alimente pentru persoanele cu diabet zaharat sunt opțiunile bogate în proteine ​​și cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi avocado și peștele gras.

Pentru a menține lucrurile simple, obiectivul principal ar trebui să fie să vă gestionați nivelul zahărului din sânge. De asemenea, este important să consumați alimente care ajută la prevenirea complicațiilor diabetului, cum ar fi bolile de inimă. Dieta dumneavoastră poate juca un rol important în prevenirea și gestionarea diabetului.

Iată cele mai bune 10 alimente pentru persoanele care au diabet de tip 1, cât și cu diabet de tip 2:

1. Pește gras somonul, sardinele, heringul, ansoa și macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3 DHA și EPA, care au beneficii mari pentru sănătatea inimii. Obținerea în mod regulat a acestor grăsimi este deosebit de importantă pentru persoanele cu diabet, care au un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, potrivit Actualno.

2. Legume cu frunze Legumele cu frunze verzi sunt extrem de hrănitoare și sărace în calorii. De asemenea, sunt foarte sărace în carbohidrați digerabili sau carbohidrați absorbiți de organism, astfel încât nu vor afecta semnificativ nivelul zahărului din sânge. Spanacul, varza kale și alte legume cu frunze verzi sunt surse bune de multe vitamine și minerale, inclusiv vitamina C.

Unele dovezi sugerează că persoanele cu diabet au niveluri mai scăzute de vitamina C decât persoanele fără diabet și pot avea nevoie mai mare de vitamina C. Vitamina C acționează ca un puternic antioxidant și are proprietăți antiinflamatorii.

Avocado, recomandat diabeticilor
Sursă foto: arhiva Doctorul ZIlei

3. Avocado Avocado are mai puțin de 1 gram de zahăr, este sărac în carbohidrați, bogat în fibre și grăsimi sănătoase, așa că nu trebuie să vă faceți griji că îți vor crește nivelul de zahăr din sânge. Consumul de avocado a fost, de asemenea, asociat cu o calitate generală îmbunătățită a dietei și cu greutatea corporală și indicele de masă corporală (IMC) semnificativ mai scăzute.

4. Consumul regulat de ouă poate reduce riscul de boli de inimă în mai multe moduri. Ouăle pot reduce inflamația, pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină, pot crește nivelul de colesterol HDL (bun) și pot modifica dimensiunea și forma colesterolului LDL (rău).

5.  Semințe de chia sunt un aliment excelent pentru persoanele cu diabet. Sunt extrem de bogate în fibre, dar sărace în carbohidrați digerabili. De fapt, 11 din cele 12 grame de carbohidrați dintr-o porție de 28 de grame de semințe de chia sunt fibre, care nu cresc zahărul din sânge. Fibrele vâscoase din semințele de chia vă pot reduce de fapt nivelul zahărului din sânge prin încetinirea ratei cu care alimentele se deplasează prin intestine și sunt absorbite.

6. Fasolea este accesibilă, hrănitoare și super sănătoasă. Fasolea este un tip de leguminoase bogate in vitamine B, minerale benefice (calciu, potasiu si magneziu) si fibre. De asemenea, au un indice glicemic foarte scăzut, care este important pentru gestionarea diabetului. Fasolea poate ajuta, de asemenea, la prevenirea diabetului.

7. Iaurt. Un studiu pe termen lung care a implicat date de sănătate de la peste 100.000 de participanți a constatat că o porție zilnică de iaurt a fost asociată cu un risc cu 18% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. De asemenea, vă poate ajuta să pierdeți în greutate dacă acesta este un obiectiv personal. Studiile arată că iaurtul și alte produse lactate pot duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea compoziției corporale la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Nivelurile ridicate de calciu, proteine ​​și un tip special de grăsime numit acid linoleic conjugat (CLA) care se găsesc în iaurt vă pot ajuta să rămâneți mai satul mai mult timp. În plus, iaurtul grecesc conține doar 6-8 grame de carbohidrați per porție, ceea ce este mai puțin decât iaurtul obișnuit. Este, de asemenea, mai bogat în proteine, care poate promova pierderea în greutate prin reducerea apetitului și, prin urmare, reducerea aportului de calorii.

8. Nuci. Cele mai multe tipuri de nuci conțin fibre și au un conținut scăzut de carbohidrați neți, deși unele au mai mult decât altele. Cercetările pe o varietate de nuci diferite arată că consumul regulat poate reduce inflamația și zahărul din sânge, HbA1c (un marker al gestionării pe termen lung a zahărului din sânge) și nivelul colesterolului LDL (rău). Nucile pot, de asemenea, ajuta persoanele cu diabet să-și îmbunătățească sănătatea inimii.

9. Broccoli este una dintre cele mai hrănitoare legume din jur. O jumătate de cană de broccoli gătit conține doar 27 de calorii și 3 grame de carbohidrați digerabili, împreună cu nutrienți importanți precum vitamina C și magneziu. Broccoli vă poate ajuta, de asemenea, să vă gestionați nivelul zahărului din sânge.

10. Ulei de măsline extravirgin Uleiul de măsline extravirgin conține acid oleic, un tip de grăsime mononesaturată care poate îmbunătăți controlul glicemic, poate scădea nivelurile de trigliceride în post și postprandiale și are proprietăți antioxidante.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel