Sari la conținut

Dan Cruceru: Cum îmbraci copiii repede dimineața fără urlete. Ponturi pentru mămici, tătici, bunici…

invatare
Sursa foto: arhiva Doctorul zilei
Ce este, de fapt, autismul. Semnale de alarmă

Dan Cruceru: Cum îmbraci copiii repede dimineața fără urlete. Ponturi utile pentru mămici, tătici, bunici… Știm că este o adevărată provocare și pierdem timp prețios.

 

Dacă și pentru tine îmbrăcatul copilului dimineața este o adevărată provocare și o încercare continuă de a-l convinge pe micuț…, iată câteva ponturi care te pot ajuta.

Nu te poți aștepta că micuțul va înțelege rapid că afară e frig și că are nevoie de mai multe hăinuțe pe el. Așa că ai puțină răbdare și urmează sfaturile unor părinți care au reușit. Așa cum și tu vei reuși.

În pijamale…

„Nu spun că este o soluție magică, o soluție care merge la oricine. La noi funcționează, după ce am șlefuit-o după caracterele și gusturile proprii. (…)

Și n-a mers de la început. Din contră, Sophia a mers o dată, la grădiniță, în pijamale. Daaa! Chiar așa, în pijamale. În ziua aceea, pur și simplu, nu a vrut să se îmbrace cu nimic, nu a colaborat deloc. Puteam să mă enervez rău! Dar… serios? Ce sens avea?”, explică Dan Cruceru.

„După 5 minute, știți ce s-a întâmplat? S-a întors la mine și mi-a zis că vrea să o schimb. Toți copiii erau corect îmbrăcați de grădiniță și s-a simțit jenată.

Și ghici cine a fost mare salvator, care se gândise să ia un set de haine cu el, în speranță că Sophiei îi va reveni mintea la cap?! Da, Taticool! Și am primit și îmbrățișări că am fost un tătic deștept și atent.

Iar, de atunci, Sophia n-a mai mers în pijamale la grădiniță”, mai spune Dan Cruceru.

5 PONTURI DESPRE CUM CONVINGI COPILUL SĂ SE ÎMBRACE

  1. În dulăpiorul din care își ia hainele, trebuie să aibă doar hăinuțe potrivite vremii.
  2. Lasă-l să aleagă. Lasă-i impresia că alege. Alege dintre trei ținute propuse de tine.
  3. Lasă-l să încerce, să experimenteze. Scoate-l pe balcon sau în fața ușii să simtă temperatura. Afară dacă vrea să-și scoată fesul, adu-i aminte cum s-a simțit când a fost răcit ultima oara.
  4. Lasă-l să se îmbrace singur și dă-i niște ponturi.
  5. Cronometrul! Dacă este o fire competitivă, provoacă-l. Vei reuși să fii gata în 5 min? Dacă da, vom avea timp mai mult în mașină să ascultăm muzica ce-ți place!
  6. PLAY 
  7. NU ÎNFOFOLI COPILUL! ÎMBRACĂ-L CUM TE ÎMBRACI ȘI TU!

    Fii deștept: dacă e un copil mic și îl plimbi în căruț, folosește accesoriile acestuia: huse de ploaie care fac efect de seră sau huse de iarnă, îmblănite. Așa copilul se va simți mai bine, va avea mai multă libertate în mișcări”, ne mai sfătuiește Dan Cruceru. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel