Sari la conținut

Chelie, îți spun ADIO! Vești bune de la oamenii de știință japonezi: un gel revoluționar ar putea rezolva problema a milioane de oameni

Chelie, îți spun ADIO! Vești bune de la oamenii de știință japonezi: un gel revoluționar ar putea rezolva problema a milioane de oameni. Este o alternativă la..

 

Căderea părului este ceva cât se poate de firesc, mai ales în anumite perioade ale anului: toamna și primăvara, de exemplu.

De asemenea, părul poate să se mai rărească și din cauza lipsei unor minerale, cum este zincul.

De altfel, studiile arată că pierdem fire de păr în fiecare zi și este un lucru absolut firesc. Totuși, pierderea părului este un real coșmar pentru toată lumea, indiferent de gen sau vârstă.

Un studiu realizat de cercetătorii japonezi de la Universitatea Yokohama aduce vești bune pentru toți cei care se confruntă cu această problemă.

Potrivit science.org, cercetătorii japonezi au descoperit o substanță revoluționară ce se injectează în scalp.

În urma acestei substanțe, apar mini fire de păr, dar care nu cresc la dimensiunea firelor normale de păr.

Cu toate acestea, vestea este cât de poate de bună. Este mai bine decât nimic, nu-i așa?

De altfel, patru persoane din cinci sunt afectate de căderea prematură a părului. Multe dintre cauze sunt de ordin genetic sau ereditar. Acum, experții japonezi au reușit să recreeze părul uman într-o versiune mini.

Foliculi de păr dezvoltați în laborator

Potrivit unor studii recente, foliculi artificiali de păr pot fi dezvoltați în laborator. Totuși, acestea nu cresc de la sine. Trebuie adăugat un medicament care accelerează tot procesul.

Medicamentul dezvoltă crearea de melanină, o substanță responsabilă pentru pigmentarea culorii părului uman.

Utilizarea medicamentului nu doar că sprijină pigmentarea mini firelor de păr, dar le ajută și să crească și să se înmulțească.

Următorul pas este testarea procesului pe oameni, cu speranța că rezultatul din laborator va fi confirmat. Astfel, ar apărea o alternativă la transplantul de păr, notează edițiadedimineață.ro.

Înainte de a ne alarma pentru căderea părului, este bine să verificăm dacă această pierdere nu este cauzată de lipsa unor nutrienți esențiali din organism sau de anumite medicamente.

Ei bine, sunt medicamente care pot cauza căderea masivă a părului. Iată lista aici.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: