duminică, februarie 5, 2023

În acest moment, România se confruntă cu o plină criză de medicamente esențiale, iar în acest context, Dana Budeanu s cerut în direct demisia Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Ar trebui să îi ceară partidul demisia, am spus-o de n ori. Ce a făcut domnul Rafila într-un an, pentru omul de rând, care reprezintă 90%? Nimic. Oamenii nu au acces la sănătate, piața medicamentelor este în colaps, chiar dacă nu depinde 100% de dânsul.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Domnul Rafila face niște conferințe de presă în care ne anunță electoral că o să mai facă niște spitale regionale. Cine lucrează în ele domnule Rafila, în spitalele care se vor construi în următorii enșpe ani?

De ce nu se intră în spitale? Plecați de la minister. Nu ați făcut absolut nimic”, a afirmat Dana Budeanu.

De asemenea, creatoarea de modă susține că țara noastră este condusă de industria farma din străinătate și că România ar putea crea orice medicament.

„Știe toată țara cât putem și ce avem. Ministerul nu susține asta. România poate să facă orice medicament. Orice. Este vorba despre mafia din farma, care conduce România. Adică este vorba despre politicienii trădători de țară care conduc această țară”, a afirmat aceasta pentru Antena 3 CNN.

Te-ar mai interesa: Atenție! Unghiile care se exfoliază pot anunța o b...

Criza medicamentelor din farmaciile din România

Încep să lipsească din farmacii medicamente anti-termice pentru viroză sau gripă. În spitale, bolnavii primesc medicamentele cu porția sau deloc.

Zeci de tratamente au dispărut din farmacii în ultimele săptămâni chiar în timp ce spitalele de pediatrie sunt pline de pacienți cu infecții respiratorii acute.

Iar criza medicamentelor a ajuns chiar și în vizorul Avocatului Poporului.

„Aceste medicamente reprezintă uneori prima linie, chiar dacă au apărut medicamente novatoare, medicamente originale, foarte scumpe.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Acestea, de obicei, merg în combinație cu medicamentele citostatice obișnuite, aceste generice, asta înseamnă o dramă”, spune Daniel Coriu, preşedinte Colegiul Medicilor.

Peste 20 de medicamente din România au dispărut din farmacii în luna noiembrie

În prezent lipsesc din farmacii multe tratamente și pentru gripă, inclusiv antitermicele pentru copii.

„În general toate suspensiile sau antibioticele pentru copii, dar și pentru adulți. Multe produse lipsesc”, spune Mihaela Paraschiv, Asociaţia Farmaciilor independente.

Te-ar mai interesa: Boala extrem de rară cu care a ajuns la spital un ...

„Ne adresăm autorităților publice și încercăm să vedem unde există blocajul. Am avut foarte multe sesizări, în special în perioada pandemică”, spune Molnar Zszolt, director adjunct Avocatul Poporului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private