duminică, septembrie 26, 2021

Dana Budeanu, atac la Raed Arafat: „Nimeni nu a pus labele pe copii, pe globul pământesc. Adică luați copiii de lângă părinți?”

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat săptămâna trecută că varianta Delta a coronavirusului are un efect mult mai mare asupra copiiilor. Acesta a anunțat la B1 TV că valul 4 va aduce o creștere semnificativă a infectărilor mai ales în rândul copiilor și că este posibil ca tinerii și copiii să ajungă în număr mai mare în spitale.

Raed Arafat: „Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiiilor”

„Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă că aceste persoane, chiar dacă unii dintre ei se vor infecta nu ajung în terapie intensivă, sunt apărați în a ajunge într-o stare critică. Vaccinul chiar dacă poate să scadă în eficiență, după o perioadă de timp, totuși prevenirea de a ajunge într-o stare gravă este clară.

Dar rămân cei nevaccinați și rămâne copiii care, parte dintre ei nici nu pot fi vaccinați. Varianta delta are un efect mult mai mare asupra copiiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulți copii infectați și o parte din ei în terapie intensivă.

S-au luat decizii la nivelul Ministerului Sănătății, s-a discutat cu toți managerii spitalelor și cu medicii șefi de secții, DSP-urile în care s-a stabilit revenirea la o creștere a numărului paturilor ATI. Acum la București lucrăm la acest aspect, la Matei Balș urmează și sper să fie din 1 septembrie încă 20 de paturi, există secția de la Elias, secția externă care va fi reactivată”, a spus Raed Arafat, la B1 TV.

Dana Budeanu: „Nimeni nu a pus labele pe copii, pe globul pământesc. Adică luați copiii de lângă părinți?”

În acest context, influencerița Dana Budeanu are mai multe întrebări pentru șeful DSU. După ce autorităţile au început să pregătească saloane COVID pentru copii în unităţile medicale din Capitală, Budeanu susține că acest lucru s-ar face la ordinul lui Raed Arafat.

Dana Budeanu susține că aceste saloane nu şi-ar avea utilitatea, în condițiile în care „copiii nu fac COVID grav. Toți oamenii de știință de pe glob și toate studiile confirmă acest lucru”.

„Domnu’ Arafat, ați contactat toți directorii de spitale să pregătească saloane pentru copii. De ce să pregătească saloane pentru copii toate spitalele din București? De ce, ce vreți să faceți cu copiii?

Nicăieri pe globul pământesc nu există așa ceva. Nimeni nu a pus labele pe copii, pe globul pământesc. De ce ați contactat managerii de spitale să pregătească saloane pentru copii? Ce o să se întâmple la ATI la copii? Ce se întâmpla la adulți? Îi dezbracă în pielea goală și îi leagă de pat?

Adică luați copiii de lângă părinți, părinții nu o să aibă acces două săptămâni. Asta o să faceți? Copiii nu fac COVID grav. Toți oamenii de știință de pe glob și toate studiile confirmă acest lucru. Copiii nu fac COVID, este o vrăjeală. De ce pregătiți spitalele pentru copii? Părinților, dacă permiteți asta, să vă ia copiii, asta meritați. Să vă ia copiii!”, a spus Dana Budeanu într-o filmare postată pe contul său de Instagram.

Ultimele stiri