vineri, iunie 9, 2023

Raed Arafat nu exclude restricțiile: „Poate că vor fi permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți”.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat au susținut o conferință de presă astăzi, 24 august, la ora 13.00, pe tema pregătirilor pentru valul 4 al pandemiei.

Nu se preconizează un nou lockdown în România

Șeful DSU a dat asigurări că nu „se preconizează” intratrea României într-un nou lockdown. Mai degrabă se vor lua măsuri locale, în funcție de rată de incidență din fiecare zonă a țării și focarele Covid care vor există în valul 4, susține Raed Arafat.

Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și alte posibilități. Noi oricum nu am fost într-un lockdown total, ca să spunem că am închis țara, cum s-a întâmplat în alte țări.

Noi am avut o situație mai serioasă la începutul pandemiei, în primele două luni. Dar după asta am mers pe incidențe, pe măsuri locale sau zonale, nu pe măsuri generale sau naționale, cu mici excepții. Asta cred că va fi din nou abordarea noastră mai departe”, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat, despre restricții: „Poate că vor fi permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți”.

Întrebat despre restricțiile aplicate persoanelor nevaccinate, șeful DSU a făcut următoarele precizări:

„Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că vor fi permisii pentru unii, că să nu ajungem din nou la restricții pentru toți. Nu e țintită persoană nevaccinata. Încercăm să menținem unele activități, fără să le închidem.

Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, ce facem este să aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea.

Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. Este suficient un contact de 2-3 minute fără mască să infecteze”, a subliniat Arafat.

În ultimile 24 de ore, în România s-au înregistrat 782 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul pacienților internați la terapie intensivă a ajuns, marți, 24 august, la la 205, în creștere față de ziua precedentă.

14 persoane cu Covid au murit în ultimul interval de 24 de ore, potivit Grupului de Comunicare Strategică.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 5.187.862 de persoane cu prima doză, iar 5.064.546 cu schema completă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private