Sari la conținut

David Popovici a avut probleme de sănătate. Diagnostic surprinzător

Facebook

David Popovici a avut probleme de sănătate. Un medic a pus diagnosticul pentru problemele de sănătate ale înotătorului de performanță, David Popovici.

Despre problemele de sănătate a vorbit abia după ce a a câștigat, pe 22 iunie 2022, a doua medalie de aur la proba de 100 de metri, la Mondialele de Natație de la Budapesta, la doar câteva zile de la o altă victorie, cea în care a câștigat la 200 metri liber.

David, campion mondial în probe masculine de natație

David Popovici devenind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

„Nu mă așteptam să câștig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte”, a spus David Popovici în interviul de la marginea bazinului.

Campionul mondial David Popovici și-a început aventura cu înotul la 4 ani, atunci când a fost diagnosticat cu scolioză de către medicul pediatru.

Acesta le-a recomandat părinţilor să-l ducă la înot pentru a se vindeca. Acum David Popovici are 17 ani și este primul campion mondial al României la înot.

Totuși, acest drum al succesului a fost destul de lung, cu multe antrenamente. Asta pentru că totul a început când Popovici era doar un micuț copil. Când avea patru ani, la recomandarea medicilor, micuţul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost iniţiat de antrenorii Bogdan Stroe şi Bogdan Manea, potrivit DC Medical.

Ce este scolioza?

Scolioza reprezintă o deviere laterală importantă a coloanei vertebrale față de linia verticală normală.

Scolioza este afecțiunea/ boala în care coloana vertebrală are o curbă laterală, în loc să fie dreaptă. Curba poate să fie sub forma S sau C și poate evolua de-a lungul timpului.

Mulți oameni au un anumit grad de deviere a coloanei. Curburile coloanei vertebrale mai mici de 10 grade sunt considerate deviații normale ale coloanei. Scolioza minoră spre medie poate să nu provoace durere, în timp ce scolioza severă poate să afecteze respirația, inima, sistemul digestiv și mai ales să provoace durere.

Scolioza afecteaza peste 3% din populația lumii și de obicei apare la tinerii cu vârsta între 10 și 20 de ani și la persoanele în vârstă afectate de diverse boli degenerative, cum ar fi osteoporoza.

În cele mai multe cazuri, nu se cunoaște cauza apariției scoliozei, fiind o scolioză idiopatică. Boala poate să fie cauzată și de spasmele musculare, paralizia cerebrală, sindromul Marfan și tumori cum ar fi neurofibromatoza.

Scolioza poate sa fie de tip structural, curba este fixă, sau funcțională/subiacentă, în care coloana vertebrală este normală.

În funcție de etiologia ei, scolioza poate fi:

  • cicatriceală
  • empiemică
  • inflamatorie
  • miopatică (paralitică)
  • osteopatică
  • rahitică
  • sciatică
  • statică
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel