duminică, ianuarie 29, 2023

Astăzi au început vaccinările cu serul produs de AstraZenca

În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Vaccinările cu serul produs de AstraZenca a dus la un număr record de înscrieri la programări

Din totalul acestora, 54.454  sunt femei și 52.690 sunt bărbați. Media programărilor, în acest interval de timp, a fost de 4.464 persoane programate pe ora (74 de înscrieri pe minut).

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în f...

Ziua cu cele mai multe programări a fost ieri, 14 februarie, dată la care, în doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane și-au exprimat opțiunea de a se vaccina.

Vaccinările cu serul produs de AstraZenca

Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări. La acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.

Reamintim faptul că programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

Vaccinările cu serul produs de AstraZeneca

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private