Sari la conținut

De ce a dispărut DISTONOCALMUL din România

Printre medicamentele care nu se mai găsesc pe rafturile farmaciilor, este și celebrul distonocalm. Dispariția acestuia însă de pe piață are o cauză mai puțin știută. Se pare că ierbicidarea excesiva din ultimii ani, cu chimicale care se folosesc în agricultură, au dus la dispariția secarei cornută care conținea o ciupecă folosită la producerea distonocalmului. Afirmația a fost făcută  în emisiunea “Medika special” de la televiziunea de sănătate Medika TV, de către Ioan Antofie, președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România.

”În România nu mai există secară cornută , care avea un parazit. Din cauza  ierbicidarii cu chimicale care se folosesc în agricultură se pare că nu se mai dezvolă acesta ciupercă și nu se mai poate colecta”, a declarat președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România la Medika TV.

Distonocalmul este unul dintre medicamentele produse în România, a cărui formulă a fost realizată de cercetătorii de la Facultatea de Farmacie din București. Avea un preț mic, fiind printre cele mai accesibile medicamente de pe piață.

 “Banalul distonocalm a dispărut de pe piață, deși era un medicament produs de Facultatae de Farmacie București. Era oare prea ieftin?”, a declarat Maria Ionescu, președinte Colegiul Farmaciștilor Teleorman.

Distonocalmul era folosit de către pacienții care sufereau de anxietate și nervozitate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel