sâmbătă, iunie 19, 2021

Printre medicamentele care nu se mai găsesc pe rafturile farmaciilor, este și celebrul distonocalm. Dispariția acestuia însă de pe piață are o cauză mai puțin știută. Se pare că ierbicidarea excesiva

din ultimii ani, cu chimicale care se folosesc în agricultură, au dus la dispariția secarei cornută care conținea o ciupecă folosită la producerea distonocalmului. Afirmația a fost făcută  în emisiunea “Medika special” de la televiziunea de sănătate Medika TV, de către Ioan Antofie, președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România.

”În România nu mai există secară cornută , care avea un parazit. Din cauza  ierbicidarii cu chimicale care se folosesc în agricultură se pare că nu se mai dezvolă acesta ciupercă și nu se mai poate colecta”, a declarat președintele Asociației

Naționale a Farmaciștilor de Spital din România la Medika TV.

Distonocalmul este unul dintre medicamentele produse în România, a cărui formulă a fost realizată de cercetătorii de la Facultatea de Farmacie din București. Avea un preț mic, fiind printre cele mai accesibile medicamente de pe piață.

 “Banalul distonocalm a dispărut de pe piață, deși era un medicament produs de Facultatae de Farmacie București. Era oare prea ieftin?”, a declarat Maria Ionescu, președinte Colegiul Farmaciștilor Teleorman.

Distonocalmul era folosit de către pacienții care sufereau de anxietate și

nervozitate.

Ultimele stiri

Parteneri