Sari la conținut

De ce a murit Bran, simpaticul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!

Norvell Hardy, mai cunoscut sub numele de Oliver Hardy, s-a născut în Harlem, Georgia, pe 18 ianuarie 1892. Părinții săi erau de origine engleză și scoțiană, dar când s-a născut familia sa s-a mutat în Statele Unite. Hardy era un copil cu probleme, nu era interesat să studieze, dar simțea o chemare către muzică și teatru.

A apărut alături de partenerul său de comedie Stan Laurel în 107 scurtmetraje, lungmetraje și roluri cameo. El a fost creditat cu primul său film, Outwittting Dad, în 1914. În majoritatea filmelor sale mute, înainte de a se alătura producătorului Hal Roach, a fost prezentat pe ecran drept Babe Hardy.

De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Era bolnav de multă vreme și slăbise foarte mult – până la punctul în care ultimele fotografii ale lui Oliver Norvell Hardy par aproape de nerecunoscut.

Partenerul său, el însuși prea bolnav pentru a participa la înmormântarea lui Hardy, nu a mai făcut niciodată un alt spectacol de film, în ciuda numeroaselor oferte.

Oliver Hardy, indragitul actor din celebrul cuplu de comici „Stan şi Bran“, era complexat de faptul că era prea gras. Cura de slăbire l-a ucis!

Hardy s-a născut în Harlem – Georgia, USA – pe 8 ianuarie 1892, şi a murit la 65 de ani. I se spunea mereu că este prea gras și acest lucru l-a marcat și l-a aruncat în depresie. Astfel, a decis să ţină o cură draconică de slăbire care să-l facă să cadă în greutate.

Hardy a suferit un prim atac cerebral la 12 septembrie 1956

În ciuda zvonurilor, nu obezitatea a provocat moartea sa, ci dieta prelungită, care i-a slăbit organismul. Hardy a suferit un prim atac cerebral la 12 septembrie 1956, în urma căruia a rămas paralizat şi în imposibilitatea de a mai vorbi. Din păcate, un an mai târziu, s-a stins din viață, în urma unui alt atac cerebral, produs pe 7 august 1957.

Fiu de avocat, laureat al Universităţii de Stat din Georgia, Hardy a debutat pe scenă ca actor de roluri scurte şi cântăreţ de spectacole care se desfășurau pe vasele de croazieră. Prima lui apariţie pe scenă a avut loc pe când avea opt ani.

În urma unui conflict, în timpul unor angajamente în Florida la o companie cinematografică, Hardy decide să plece în Australia. Peste ani, reîntors în SUA, se angajează la Casa producătoare „Pathé“.

Devine foarte popular în serialul „Wallingford“. Între anii 1918 şi 1925 a lucrat la „Vitagraph“, unde, în afară de actorie, s-a ocupat şi ca regizor de scurtmetraje. În 1925 îl cunoaşte pe Stan Laurel şi formează celebrul cuplu Stan și Bran.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel