Sari la conținut

Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O mare personalitate a filmului a murit în SOMN

tragedie în România
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Nepoată și bunică decedate după ce au mancat pește

Cineastul a murit la vârsta de 75 de ani în casa sa din California, în timp ce dormea. A fost autorul unor comedii de succes precum „The Crazy Squad” sau „Dave, President for a Day”

Regizorul și producătorul de film Ivan Reitman, responsabil pentru Ghostbusters, Kindergarten Cop, The Incorrigible Meatballs, Wacky Squad sau Dave, President for a Day a murit sâmbătă, la vârsta de 75 de ani, în California, în timp ce dormea, la casa sa din Montecito.

Jason, Catherine și Caroline, cei trei copii ai producătorului Desmadre a la Americana, au anunțat într-un comunicat: “Familia noastră este îndurerată de pierderea neaşteptată a unui soţ, tată şi bunic care ne-a învăţat să căutăm întotdeauna magia în viaţă”. Cauza morții sale nu a fost făcută publică.

Născut în fosta Cehoslovacie și crescut în Canada, regizorul de film era cunoscut pentru comediile sale populare, unele cu o întorsătură plină de viață.

Reitman a pătruns în lumea filmului cu o despre despre fraternitatea colegiului National Lampoon’s Animal House, pe care a produs-o.

Cel mai important succes al său a venit cu Ghostbusters

L-a regizat pe actorul Bill Murray în primul său rol principal în „Meatballs” și mai târziu în Stripes, dar cel mai important succes al său a venit cu Ghostbusters din 1984.

Această comedie cu tentă supranaturală i-a reunit pe Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Ernie Hudson, Sigourney Weaver și Rick Moranis și a încasat aproape 300 de milioane de dolari în întreaga lume, câștigând două nominalizări la Oscar.

Filmul a dat naștere unei francize care a inclus ulterior seriale de televiziune și o continuare precum cel mai recent „Ghostbusters: Afterlife”, regizat în 2021 de fiul său Jason Reitman, care i-a călcat pe urme ca regizor.

„Familia noastră deplânge pierderea neașteptată a unui soț, tată și bunic care ne-a învățat să căutăm mereu magia în viață”, au spus copiii lor Jason Reitman, Catherine Reitman și Caroline Reitman într-o declarație comună. „Suntem mângâiați că munca sa de regizor a adus râs și bucurie nenumăraților oameni din întreaga lume. Pe măsură ce ne doliu în privat, sperăm că cei care l-au cunoscut prin filmele sale își vor aminti mereu de el.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel