miercuri, iunie 7, 2023

Decesul din septembrie, survenit la Los Angeles, al lui Coolio, rapperul crescut în Compton care a devenit celebru pe plan internațional cu single-ul „Gangsta’s Paradise”, premiat cu Grammy în anii 1990, s-a datorat efectelor fentanilului, heroinei și metamfetaminei, a anunțat joi biroul legistului.

Coolio, al cărui nume real era Artis Leon Ivey Jr, s-a prăbușit în timp ce se afla în casa unui prieten pe 28 septembrie și a fost declarat mort la fața locului. El avea 59 de ani.

Te-ar mai interesa: Începe prima ediție a Campionatului European de Se...

De ce a murit Coolio. Potrivit ABC7, aportul medicului legist din comitatul Los Angeles a menționat, de asemenea, că rapperul suferea de boli de inimă și astm și consumase recent fenciclidină, sau PCP. Biroul medicului legist a considerat că moartea sa a fost accidentală.

Născut în Pennsylvania, la 1 august 1963, dar crescut în Compton, Coolio a vândut peste 17 milioane de discuri de-a lungul carierei sale, propulsat în mare parte de succesul din 1995 „Gangsta’s Paradise”, care a fost prezentat în filmul „Dangerous Minds”. Melodia i-a adus un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo și a fost nominalizată pentru cântecul anului.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

FOTO EVZ

În iulie 2022, piesa a atins pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Înainte să se lanseze în cariera sa muzicală, a mers la un colegiu comunitar și a lucrat ca pompier voluntar și în securitatea aeroporturilor, apoi și-a dedicat toată atenția hip-hop-ului.

Și-a câștigat faima mai întâi pe scena rap underground în anii 1980, iar melodia „Fantastic Voyage” i-a adus faima în industria muzicală.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

A obținut șase nominalizări la premiile Emmy în timpul carierei sale.

Potrivit site-ului său oficial, muzica lui Coolio a apărut, de asemenea, în filme precum „Space Jam”, „Clueless”, „The Big Payback” și „Half-Baked”. De asemenea, el a compus melodia principală pentru serialul Nickelodeon „Kenan & Kel”.

În timpul carierei sale, a adunat un premiu American Music Award, trei premii MTV Music Video, două premii Nickelodeon Kids Choice Awards, două premii Billboard Music și un premiu World Music.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private