luni, noiembrie 29, 2021

Nivelul colesterolului se poate măsura prin analize medicale periodice. Este foarte important să știi că există două tipuri de colesterol, HDL și LDL. Colesterolul HDL este benefic pentru organism și esențial pentru

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

îndeplinirea multor funcții importante. În schimb, colesterolul LDL este dăunător, fiind una dintre cauzele principale ale afecțiunilor cardiovasculare.

Colesterolul LDL, prezent în exces în organism, poate fi determinat numai prin analize de sânge. Nu are simptome vizibile, ceea ce face ca analizele să fie esențiale. De asemenea, este cunoscut faptul că, de multe ori, colesterolul LDL este mărit din cauza alimentației nesănătoase. Cu toate acestea, există anumite obiceiuri care pot avea același efect dăunător asupra organismului.

De ce am colesterolul mare, deși mănânc sănătos?

Te-ar mai interesa: Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoa...

Alimentația sănătoasă este foarte importantă, în privința nivelului de colesterol LDL. Totuși, nu uita că anumite obiceiuri nesănătoase pot crește acest tip de colesterol, anulând beneficiile aduse de alimentație, explică Doza de Sănătate. 

Stresul

Stresul este o problemă foarte frecventă în zilele noastre și, dacă se manifestă pe termen lung, poate provoca consecințe grave în organism. Însă provoacă și colesterol ridicat? Un studiu științific afirmă faptul că stresul mintal și emoțional a crescut valorile colesterolului cu 11% la bărbații sănătoși, comparativ cu grupul de control. De asemenea, cercetătorii

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

au descoperit o legătură între colesterol și cortizol, hormonul stresului, care poate fi cheia relației dintre bolile cardiovasculare și dislipidemie.

Fumatul

Fumatul afectează sistemul cardiovascular în mai multe moduri, inclusiv prin reducerea oxigenului și uzura inimii. Motivul pentru care aceste boli apar sau se agravează este faptul că nicotina poate crește agregarea plachetară, colesterolul și trigliceridele din sânge.

Alcoolul

Când vine vorba de colesterol, consumul de alcool este o chestiune de echilibru. Pe de-o parte, consumul moderat de alcool s-a dovedit a îmbunătăți

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

nivelul de colesterol „bun” și a fost legat de o incidență redusă a bolilor de inimă.

Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool poate avea un efect negativ asupra profilului lipidic și, în cele din urmă, asupra sănătății inimii. După cum poți vedea, trebuie să consumi alcool cu moderație pentru a nu te îmbolnăvi.

 

 

Te-ar mai interesa: „Îmi place să merg la restaurant și la mall”. Bian...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri