Sari la conținut

De ce apare durerea de rinichi? Cel mai bun remediu naturist

boala de rinichi
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Rinichii filtrează la fiecare 30 de minute tot sângele din organism pentru a elimina toxinele și excesul de lichide. Cu toate acestea, ei trebuie să fie curățați periodic pentru a funcționa mai bine.

În timp, în rinichi se acumulează săruri și toxine, precum și nisip și pietre. Prin urmare, acestea trebuie să fie eliminate pentru a se evita deteriorarea rinichilor. Pietrele la rinichi se formează cel mai frecvent din oxalat de calciu, care este un produs rezidual al organismului.

Durerile în partea inferioară a spatelui și a abdomenului, greață și probleme la urinare – acestea sunt simptomele tipice care indică o problemă cu rinichii.

De ce apare durerea de rinichi?

  • pielonefrita – un proces inflamator acut sau cronic cu geneză infecțioasă a membranei exterioare a rinichilor și a canalelor lor pelviene;
  • urolitiază. Proces patologic de formare a pietrelor în rinichi, tractul urinar și vezica biliară. Este cauzat de tulburări metabolice, boli autoimune sau dobândite;
  • hidronefroza. Tulburare a ieșirii urinei în rinichi (rinichi);
  • colică renală. Sindrom provocat de una sau mai multe boli, în care pacientul simte cea mai puternică durere ascuțită în partea inferioară a spatelui și direct în rinichiul afectat.

Fiecare dintre aceste boli este periculoasă și necesită asistență medicală urgentă și spitalizare. Prin urmare, în cazul durerii în partea inferioară a spatelui, însoțită de afectarea diurezei (scurgerea urinei), creșterea temperaturii, greață bruscă, febră, este necesar să se apeleze la o ambulanță.

Măsuri pentru ameliorarea simptomelor

Singurul lucru care poate fi recomandat la domiciliu pentru ameliorarea simptomelor este acela de a bea câteva înghițituri mici de apă înainte de vizita la medic.

De obicei, pentru afecțiunile renale se folosește o terapie complexă, care include medicamente hormonale, analgezice, medicamente care ameliorează spasmele mușchilor netezi și antibiotice.

La domiciliu, dacă durerea devine insuportabilă, puteți lua un analgezic pe care l-ați luat deja. Asigurați-vă că notați ce medicament, cât și când (ora exactă) l-ați luat și dați aceste notițe medicului dumneavoastră.

Uneori, durerea de rinichi poate apărea în cazul cistitei cronice – o boală a vezicii urinare. Dacă, după ce v-ați consultat cu medicul dumneavoastră și ați primit consultații, există încă întrebări cu privire la ceea ce puteți bea, următoarele informații vă vor ajuta:

  • excludeți din alimentația dumneavoastră toate băuturile picante, ascuțite, acre și alcoolice;
  • beți compoturi ușoare de fructe, sucuri de fructe;
  • beți ceai de mușețel (o linguriță sau un pachet de frunze uscate la o cană de apă clocotită) pentru a curăța organismul de toxine.

Dacă apare brusc o durere ascuțită în zona laterală, în partea inferioară a spatelui, în partea inferioară a coastelor, nu trebuie să întârziați, ci să chemați o ambulanță. Este posibil să aveți colică renală.

Nu trebuie luate analgezice: o criză de colică poate masca o patologie chirurgicală acută, cum ar fi apendicita sau pancreatita. Pentru a ameliora afecțiunea, stați timp de 10-15 minute într-o baie fierbinte, procedurile termice vor ameliora durerea pentru o vreme.

În cazul afectării severe a funcției renale, aportul de proteine trebuie limitat: rinichii afectați nu sunt capabili să elimine cantitatea necesară de produse de degradare a proteinelor, iar toxinele azotate se acumulează în sânge.

Cel mai bun remediu naturist

Dacă ai des dureri de rinichi, include merișoarele în dieta ta. Este ideal pentru a lupta împotriva microbilor patogeni care cauzează boli renale periculoase și procese inflamatorii. Pepenele roșu normalizează, de asemenea, funcția renală.

Dar cel mai bun remediu naturist este ceaiul de pătrunjel. Spălați o mână de frunze de pătrunjel și tăiați-le în bucăți mai mari. Puneți pătrunjelul tăiat într-un vas și turnați apă peste el (suficient pentru a acoperi frunzele). Puneți vasul în cuptor, și de îndată ce apa începe să fiarbă, mai lăsați pentru 10 minute.

Suc de patrunjel
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Apoi, scoateți vasul din cuptor și lăsați să se răcească (vasul trebuie să fie acoperit). Strecurați băutura și după ce se răcește bine, păstrați-o în frigider. Beți un pahar de această băutură rece, o dată pe zi.

Deja peste câteva zile, veți observa că urina este schimbată, deoarece organismul începe să se debaraseze de toate toxinele acumulate în rinichi. De asemenea, trebuie să fiți atent dacă bănuiți că aveți pietre la rinichi. Acest ceai din pătrunjel le va “împinge”, așa că va trebui să vizitați un medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel