Sari la conținut

De ce apare infertilitatea la femei? Ghinion sau vârsta prea înaintată?

Romeo Micu, medic  Obstetrică-ginecologie, a explicat cum apare infertilitatea. Acesta mai spune care sunt semnele și ce pot face femeile trecute de 30 de ani care se confruntă cu această problemă. Se mai poate face ceva? Există un tratament? Ce se poate face dacă tratamentul nu funcționează?

De ce apare infertilitatea la femei? Ghinion sau vârsta prea înaintată?

De ce apare infertilitatea la femei? Infertilitate la femei poate apărea din mai multe cauze. Acestea pot începe de la un stil de viaţă stresant sau haotic şi poate avea rădăcini chiar şi în boli netratate sau diverse sindroame despre care nu ştiai nimic până acum.

Pentru că în Romania, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, medicul Romeo Micu a spus ce tratamente pot face femeile care doresc să devină mame după vârsta de 35 de ani.

Dr. Romeo Micu: Medicul poate recomanda direct o procedură de reproducere umană asistată

Recomandarea medicului pentru femeile trecute de 35 de ani: Medicul recomandă o procedură de reproducere

„Infertilitatea este definită ca incapacitatea de a rămâne însărcinată (de a concepe) după 1 an (sau mai mult) de sex neprotejat. Fertilitatea la femei scade cu vârsta, de aceea unii specialişti evaluează şi tratează femeile peste 35 de ani după 6 luni de sex neprotejat.

Citeste si:

Tratament medicamentos şi/sau chirurgical?

În cazul în care femeia are peste 35 de ani, medicul poate recomanda direct o procedură de reproducere umană asistată, sărind etapele de tratament medicamentos şi/sau chirurgical. În cazul în care există disfuncţii ovulatorii, se poate începe cu tratament medicamentos, care poate induce ovulaţia.

Ce se poate face dacă tratamentul nu funcționează?

Dacă tratamentele de primă linie nu funcţionează sau nu sunt suficiente, atunci se trece la tehnici de reproducere umană asistată, cum sunt inseminarea intrauterină (IUI), fertilizarea in vitro (FIV) sau injectarea intracitoplasmatică a spermatozoizilor (ICSI)”, a explicat doctor Romeo Micu, în exclusivitate pentru Adevărul.

 

Cauze:

Uneori, problemele care determina infertilitatea la cupluri sunt congenitale (prezente la nastere) si, uneori, se dezvolta mai tarziu in viata.

Cauzele infertilitatii pot afecta unul sau ambii parteneri. In general:

  • In aproximativ o treime din cazuri, este vorba de o problema a barbatului.
  • In aproximativ o treime din cazuri, este vorba de o problema a femeii.
  • In restul cazurilor, exista probleme atat cu barbatul, cat si cu femeia sau nu a putut fi identificata o cauza a infertilitatii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.