Sari la conținut

De ce ar trebui să lăsaţi la soare ciupercile, înainte să le consumaţi

 

Ciupercile conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însă, de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat.

Un alt beneficiu important al ciupercilor este că pot înlocui cu succes suplimentele de vitamina D. O condiţie importantă, însă este să fie expuse razelor ultraviolete pentru o jumătate de oră înainte de a fi mâncate.

La fel ca organismul uman, ciupercile transformă razele ultraviolete în vitamina D. Din fericire, ciupercile nu-şi pierd proprietăţile atunci când sunt gătite.

Conform mai multor studii publicate în ultimele luni în New England Journal of Medicine vitamina D are un rol important în prevenirea unor boli ca scleroza multiplă, anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, este deja cunoscută pentru proprietatea sa de a ajuta organismul să asimileze calciul foarte important pentru întărirea oaselor.

Vitamina D mai poate fi asimilată, de asemenea, și din alimente ca: peștele gras, ouăle și brânzeturile.

Doza zilnică de vitamina D recomandată pentru adulţi este de 2000 de unităţi, iar o porţie de ciuperci conţin aproximativ 400 de unităţi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel