Sari la conținut

De ce ar trebui să renunțăm la pâinea feliată? Pericol pentru sănătate

paine
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Ce se intampla daca nu mai mananci paine

De ce ar trebui să renunțăm la pâinea feliată? Există un motiv bine întemeiat pentru persoanele care mănâncă pâinea feliată. Nimeni nu s-ar fi gândit că acest produs este un real pericol pentru sănătate.

Din varii motive, mulți dintre noi alegem să cumpărăm pâinea deja feliată.  Cu toate acestea, există câteva motive pentru care cei care consumă pâine nu ar mai trebui să o achiziționeze feliată.

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi preferă pâinea feliată, este important de menționat, în acest context, despre beneficiile pe care o aduce pâinea nefeliată. Renunțând la obiceiul de a câștiga timp, consumatorii trebuie să știe și care sunt beneficiile achiziționând pâine nefeliată.

De ce ar trebui să renunțăm la pâinea feliată? Pericol pentru sănătate

Într-adevăr, pâinea feliată este mult mai facil de consumat și este și mult mai comod de a o achiziționa, însă vine la pachet și cu câteva dezavantaje.

De asemenea, pâinea tăiată are riscul de a se usca mai repede, astfel mulți oameni aleg să o arunce după ce s-a întărit. Însă, există diverse metode prin care aceasta poate deveni din nou moale și comestibilă.

Așadar, aveți nevoie de o cană cu apă, pe care să o puneți în cuptorul cu microunde, iar deasupra lui se va pune felia de pâine uscată. Aceasta trebuie să stea astfel preț de 5 minute, în cuptorul pornit la cea mai mare putere. După această procedură, felia de pâine va fi din nou proaspătă.

Așadar, vă prezentăm câteva motive pentru care consumatorii de pâine ar trebui să o aleagă, fără a sta mult pe gânduri, pe cea nefeliată.

Pâinea feliată are mai multe calorii

  •  Pâinea nefeliată este mai ieftină;
  • Se poate altera mai repede din cauza suprafeței mai mari în ceea ce privește apariția mucegaiului;
  • Depozitarea pâinii feliate într-o pungă în frigider duce la umezirea pâinii, din cauza condensului care se creează;
  • Pâinea feliată riscă să se usuce mai repede decât cea întreagă;
  • Pâinea feliată are mai multe calorii, din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii care o taie. Acest lucru se practică pentru ca feliile de pâine să nu se lipească între ele.
  • Pâinea uscată nu trebuie aruncată, aceasta poate fi readusă la forma ei proaspătă

Pâinea feliată are mai multe calorii din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii. Așadar, nu pâinea e vinovată pentru kilogramele acumulate în plus, ci uleiul.

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, trage un semnal de alarmă și explică că uleiul reprezintă un pericol în salată atunci când vrei să slăbești sau să îți oferi o masă sănătoasă.

Astefl, medicul nutriționist recomandă românilor să înlocuiască uleiul cu orice altceva.

Orice lingură de ulei este grăsime pură

”O salată cu trei linguri de ulei nu mai e salată, ci masă în toată regula. Salata este felul de mâncare cu care ne putem păcăli cel mai tare. Avem impresia că este un produs light/ușor, cu multe legume, deci automat cu puține calorii. Așa ar fi, dacă în salată nu ar exista ulei. Pentru că orice lingură de ulei este grăsime pură (10g grăsime) și aduce în farfurie 100cal”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de instagram.

Ce conține uleiul?
Potrivit nutriționistului, acizii grași din ulei au efect negativ asupra siluetei.
„Uleiul de orice tip conține acizi grași polinesaturați care fac bine la sănătate și rău la siluetă. Doza zilnică de care avem nevoie este de 1-2 linguri de ulei. Iar când vine vorba de o salată, o singură tură de castron făcută cu sticla de ulei înseamnă 5 linguri dintr-un foc”, a adăugat aceasta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel