duminică, noiembrie 27, 2022

Dr. Bilic: „Programul alimentar de 3 mese pe zi cu 2 gustări este dedicat copiilor, nu adulților”!

 Când vine vorba despre programul alimentar, suntem tentați să mâncăm cinci mese pe zi. Acest lucru nu este corect, pentru că apar kilogramele nedorite. În acest context, Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, demontează acest mit.  Ea explică că, de fapt, „programul alimentar de 3 mese pe zi cu 2 gustări este dedicat copiilor, nu adulților!”

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Dr. Mihaela Bilic, gazda emisiunii „Frecvența Gustului” a dezbătut la ultima emisiune ideea de program alimentar format din trei mese pe zi și două gustări. Medicul nutritionist a subliniat că un astfel de program de mese este dedicat copiilor în creștere, nu adulților. Mai mult, aceasta a divulgate un secret despre menținere greutății.

Nu avem nevoie de trei mese plus două gustări

„Să desființăm mitul cu trei mese pe zi plus două gustări pentru că, dragii mei, poate nu știați, acesta este un program de alimentație la copiii în creștere. Noi, ca adulți, nu avem nevoie de trei mese plus două gustări pentru că noi nu mai creștem. Mai rar cu mesele pentru că asta înseamnă să fii matur”, a spus Mihaela Bilic la Europa FM.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

„La fiecare decadă de vârstă, reducem încă 15-20% din cantitatea de mâncare”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că la fiecare zece ani, trebuie să reducem cantitatea de mâncare: între 15 și 20% din numărul de calorii pentru a ne menține greutatea.

„La fiecare decadă de vârstă, la fiecare zece ani care trec mai trebuie să reducem încă 15-20% din cantitatea de mâncare, din numărul de calorii doar ca să ne menținem silueta. Asta face îmbătrânirea, asta face trecerea timpului, asta face lenevirea metabolismului. Este un fenomen natural”, a spus Mihaela Bilic la Europa FM, în emisiunea Frecvența Gustului.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în România! A murit o mare actriță...

Dr. Bilic: „Nu știm să rezistăm prezenței mâncării”

Potrivit medicului, avem prea multă mâncare, iar oamenii nu știu că reziste tentației la mâncare este cheia spre o dietă echilibrată.

„Am fost proiectați de natură să putem mânca non-stop. Aș spune că dacă avem mâncare în jurul nostru nu mai contează că mâncăm de cinci ori pe zi, de zece ori, ronțăim continuu – este o chestiune teribilă cu care ne confruntăm. Degeaba am fost noi proiectați să supraviețuim mâncând pentru că acum avem prea multă mâncare și, din păcate, ne îngrășăm. Nu știm să rezistăm prezenței mâncării”, a explicat Mihaela Bilic la Europa FM.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private