Sari la conținut

De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minune pentru sănătate!

porumb
Sursa foto: Unsplash
Porumb fiert

Porumbul este foarte versatil și popular în America Latină, care are diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi protejarea vederii, deoarece este bogat în antioxidanți luteină și zeaxantină și îmbunătățirea sănătății intestinale datorită conținutului său de fibre, în principal insolubile.

Din punct de vedere nutrițional, porumbul fiert este un aliment foarte recomandat. Înainte de a ne concentra asupra proprietăților sale pur antioxidante, vom sublinia alte proprietăți pentru care credem că ar trebui să fie unul dintre ingredientele tale preferate în bucătărie.

Mai multe studii au arătat că porumbul fiert, în comparație cu alte cereale, este o sursă excelentă de antioxidanți.

Principalele beneficii

Potrivit TuaSaude, principalele beneficii ale consumului de porumb pentru sănătate sunt:

Previne bolile oculare, deoarece protejează macula oculară datorită prezenței antioxidanților luteină, zeaxantina și beta-caroten;

Întărește sistemul imunitar, deoarece este bogat în carotenoizi și vitamine care ajută la creșterea apărării organismului, evitând astfel boli precum gripa sau răceala, de exemplu;

Te scapă de kilogramele în plus, deoarece oferă fibre care ajută la creșterea senzației de sațietate. Cu toate acestea, deoarece porumbul este bogat în carbohidrați, trebuie consumat împreună cu o dietă sănătoasă;

De ce e bine să mănânci porumb fiert

Reduce nivelul de colesterol, datorită prezenței fibrelor insolubile care ajută la reducerea absorbției grăsimilor din alimente și la creșterea excreției acizilor biliari.

În plus, atunci când sunt fermentate de bacterii din intestin, se produc acizi grași cu lanț scurt, inhibând sinteza colesterolului în ficat, acest lucru permite reducerea riscului de a suferi de boli cardiovasculare;

Ajută la controlul zahărului din sânge, deoarece conține fibre și vitamine din complexul B și magneziu;
Oferă energie, deoarece este bogat în carbohidrați;

Îmbunătățește tranzitul intestinal, deoarece fibrele sale favorizează formarea fecalelor și promovează sănătatea florei intestinale. La fel, nu contine gluten, așa că poate fi consumat in cazuri de boala celiaca sau intoleranta la gluten.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel