miercuri, mai 31, 2023

Sfeștania. Potrivit tradiţiei populare, luna martie este destul de periculoasă, întrucât este luna în care vrăjile și magia au cel mai puternic efect. Pentru protecţia casei şi a familiei, preoţii îi îndeamnă pe creştinii să facă sfeştanie.

Sfeştanie în luna martie. În fiecare an, în luna martie, creştinii ortodocşi ar trebui să-şi sfinţească casa pentru alungarea blestemelor şi energiilor negative din locuinţă, potrivit preoţilor.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Sfeştania este denumirea populară pentru sluja Aghiasmei mici sau pentru Sfințirea cea mică a apei. Termenul „aghiasmă” vine de cuvântul grecesc „aghiasmos”, care își are originea în cuvântul „aghios”, care înseamnă sfânt, potrivit calendarortodox.ro.

Sfințirea unei case este săvârșită și la renovarea sau curățenia generală a locuinței, dar și la mutarea într-o altă locuința. Ținând seama că omul este solidar cu tot ceea ce îl înconjoară, păcatele, fărădelegile sale întinează spațiul în care acesta le săvârșeste sau trăiește.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Potrivit preoţilor, cei care locuiesc în casă care urmează să fie sfințită, este de preferat să se spovedească. Casă trebuie să fie curățată cât mai bine, deoarece nu este indicat să facem rugăciuni și să stropim cu apă sfințită pentru a curăți casă de cele rele, dacă această este murdară.

Slujba de sfeştanie cuprinde rugăciunile de sfințire a apei, stropirea cu apă sfințită a celor prezenți și a tuturor camerelor precum și rugăciuni pentru ocrotirea și binele casei.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

De ce trebuie să facem sfeştanie în luna martie

Potrivit tradiţiei populare, luna martie este destul de periculoasă, întrucât este luna în care vrăjile și magia au cel mai puternic efect. Pentru protecţia casei şi a familiei, preoţii înseamnă să se săvârşească sfeştania.

Între om și mediul înconjurator se păstrează mereu o legătură nemijlocită. Se spune că omul sfințește locul, dacă el face fapte bune și duce o viață curată. Însă, adesea, oamenii întinează locul prin faptele lor rele, prin cuvinte și gânduri necuviincioase.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Fiecare casă poartă amprentele viețuirii fiecăruia. Așa cum avem noi, oamenii, nevoie de spovedanie pentru a ne curați de păcate, și locuința noastră are nevoie de curățire și de binecuvântare.

În ce zi să o faci pentru alungarea blestemelor şi farmecelor

Sfeştania în luna martie este indicat să se facă miercurea sau vinerea, nicidecum la zi de sărbătoare, pentru alungarea blestemelor şi farmecelor. De asemenea, casa trebuie pregătită, curăţită cât mai bine, iar cei care locuiesc acolo să se ferească de ceartă, de duşmănii sau de alte rele.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Înainte de a chema preotul pentru a savârsi sfestania în casă, sunt câteva aspecte concrete pe care creștinii trebuie să le împlineasca. Pentru slujba de sfințire a casei, credinciosul trebuie să așeze o măsuță orientată spre răsărit, pe care va așeza:

  • un vas cu apă curată;
  • un pahar cu ulei curat;
  • un bețișor înfășurat la unul din capete cu vată;
  • lumânări;
  • tămâie;
  • busuioc;
  • un pomelnic cu cei ce locuiesc în casă și cu cei apropiați lor.

Familia sau cei prezenţi la slujba de sfeştanie vor stă în spatele preotului, ca la biserica, iar preotul în față mesei amenajate special, fiind toți cu față spre răsărit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private