luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor.

Un măr de mărime medie cu tot cu coajă conține 4,4 grame de fibre. Fără coajă, obțineți doar 2,1 grame de fibre.

Coaja conține, de asemenea și majoritatea vitaminelor. Un măr mediu cu coajă conține 8,4 miligrame de vitamina C și 98 UI (Unități Internaționale) de vitamina A. dacă îl decojiți, același măr va conține doar 6,4 miligrame de vitamina C și 61 de UI de vitamina A.

Merele pot ameliora bolile respiratorii, doar dacă nu le decojiți

Quercitina, un compus care se găsește în cea mai mare cantitate în coaja merelor menține plămânii sănătoși. potrivit unui studiu, persoanele care mănâncă cinci sau mai multe mere pe săptămână își îmbunătățesc funcția plămânilor.

Quercitina previne și Alzheimerul

Acest compus luptă împotriva degradării țesutului creierului, una din cauzele bolii Alzheimer și a altor boli neurodegenerative, potrivit unui studiu din 2004.

Coaja merelor, armă anticancer

O cercetare din 2007 realizată la Universitatea cornell a scos la iveală că anumiți compuși din coaja merelor denumiți triterpenoide distrug celulele canceroase. Acești compuși țintesc în special cancerul de ficat, de colon și de sân.

Coaja unui măr pe zi te scapă de kilogramele în plus

Coaja merelor conține, de asemenea acid ursolic, un compus important care combate obezitatea. Acidul ursolic crește masa musculară și ajută la dezvoltarea grăsimii brune care ajută la arderea caloriilor, potrivit unui studiu din 2012.

Parteneri