De ce este atât de importantă odihna pentru organism? Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Oboseala lasă urme și deteriorează buna funcționare a creierului”. Ce riscuri implică lipsa somnului?

Din cuprinsul articolului

Somnul este un element vital pentru organism. În timpul somnului, organismul se recuperează, se vindecă și își echilibrează toate funcțiile fundamentale. Iată ce riscuri implică lipsa somnului și de ce este important să ai grijă de programul tău de somn.

Specialiștii recomandă ca programul de somn să fie unul echilibrat, care să înceapă și să se termine, de preferat, la aceleași ore, în fiecare zi. Acest ritm îi permite organismului să se echilibreze după un program bine stabilit.

Tot organismul depinde de acest program. Sistemul imunitar, toate funcțiile și creierul au nevoie de odihnă suficientă pentru a funcționa normal.

De ce este atât de importantă odihna?

Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie de ce trebuie să avem mereu grijă de programul nostru de odihnă și, de asemenea, ce se poate întâmpla cu organismul nostru în lipsa somnului.

„Spun deseori că odihna este extrem de importantă. Pentru că organismul nostru are nevoie de ea într-o măsură în care nici nu gândim! Există un ritm de care trebuie să ținem cont.

În 2017, trei cercetători americani au primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirile lor referitoare la ritmul biologic. Și ei spun așa: „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului și o bună funcționare a sistemului imunitar. Tulburările de somn sunt asociate cu depresiile, tulburările bipolare, afecțiunile neurologice, dar și cu cancerul”.

E dovedit: oboseala lasă urme și deteriorează buna funcționare a creierului. Noi trebuie să activăm, apoi să ne odihnim. Să respectăm ritmul. Trebuie să avem grijă de „capitalul” nostru de sănătate, în special de cel de sănătate mentală.

Profit de ocazie și vă recomand să vă feriți de căldura excesivă! Hipotalamusul reglează temperatura organismului și, în cazul în care aceasta este foarte ridicată, procesele chimice din creier sunt afectate. Canicula încetinește buna funcționare a creierului și provoacă nu doar oboseală, ci și stres, nervozitate, anxietate, stări depresive. Deci, stați la umbră, beți apă, nu mâncați produse cu nivel ridicat de grăsimi, evitați alcoolul!”, recomandă Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

5 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

5 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

6 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

6 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic