Indice glicemic mic. De ce este indicat să consumăm aceste alimente și cum putem astfel preveni anumite probleme de sănătate? Sau care sunt principalele alimente recomandate?
Avantajele acestor alimente pentru sănătatea unui individ sunt multe. Practic, ele contribuie la prevenția bolilor cardiovasculare, diminuează riscul de complicație a diabetului. Nu în ultimul rând contribuie la reducerea poftelor de mâncare, au grijă de menținerea unei greutăți ideale.
Indicele glicemic măsoară capacitatea carbohidraților din alimente de a influența nivelul glicemiei în digestie. Specialiștii spun că alimentele au fie indice glicemic ridicat, fie unul mediu sau mic. Cel mai sănătos este evident, să le preferăm pe cele cu indice glicemic mic sau chiar zero.
Totodată, în literatura de specialitate un indice glicemic ridicat înseamnă între 70-100, cel mediu este cuprins între 50 și 70, iar indicele scăzut este sub 50. Mai exact spus, indicele glicemic împarte alimentele pe o scară de la 0 la 100, după viteza cu care acestea cresc nivelul zaharului în sânge. Alimentele care cresc glicemia mai repede au un număr mai mare. Pe de altă parte, cele care au nevoie de mai mult timp pentru a influența nivelul glucozei din sânge au un număr mai mic.
Alimente care au un indice glicemic mare sunt: dulciurile, făinoase, prăjiturile din comerț, produsele de patiserie sau pâinea albă, orezul.
Iată ce alimente au un indice glicemic mic sunt:
Nutriția a devenit mai mult decât o problemă de estetică și de identitate de sine,…
Pământul urmează să fie lovit sâmbătă dimineață de o furtună geomagnetică. Consecințele puternice ale erupției…
Tensiunea arterială este presiunea sângelui exercitată pe pereții arterelor. Între 60 și 80 de ori…
Cipul lui Elon Musk, Neuralink, a suferit o problemă neașteptată la primul său implant uman,…
Probail te-ai întrebat adesea care este diferența dintre o femeie cu o personalitate nu prea…
Horoscopul zilei de sâmbătă, 11 mai 2024, spune că nativii din zodiac au șansa să…