3 suplimente nutritive pe care orice femeie ar trebui sa se bazeze

Din cuprinsul articolului

Daca alimentatia nu asigura nutrientii necesari, suplimentele completeaza carentele. Exista trei vitamine importante pe care orice femeie trebuie sa le consume in mod regulat.

Suplimentele sunt cea mai misterioasa parte a unei diete sanatoase. Sunt atat de multe si este greu sa-ti dai seama ce poti sa folosesti. Ulei de peste, zinc, magneziu, potasiu… cum poti sa stii ce anume iti trebuie si ce nu merita sa consumi? Pentru ca, in fond, suplimentele nu-s chiar ieftine, remarca Well+Good.

Cel mai bun mod de a intelege ce trebuie sa folosesti este, desigur, sa vorbesti cu medicul tau de familie. Dupa o consultatie si un set de analize, acesta iti va recomanda nutrientii care sa acopere carentele constatate.

Dar, in general, exista trei vitamine importante pe care orice femeie ar trebuie sa le consume in mod regulat, arata dieteticiana Tracy Lockwood Beckerman in ultimul episod al podcastului „You Versus Food”. Acestea sunt calciul, vitamina D si fierul.

De ce ai nevoie de aceste 3 vitamine?

Beckerman spune ca vitamina D inlesneste absorbtia calciului si, totodata, joaca un rol-cheie in sanatatea creierului si in cea a fertilitatii. Calciul pastreaza oasele puternice si ajuta tiroida, responsabila cu reglarea ciclului menstrual.

Cat despre fier, lipsa acestuia se manifesta prin oboseala resimtita in timpul menstruatiei. Mai simplu spus, fierul furnizeaza energie si ajuta la distribuirea oxigenului in corp. Daca esti vegana sau vegetariana, trebuie sa te asiguri ca ai suficient fier in alimentatie, pentru ca acest element e mai greu de procurat doar din surse vegetale, arata Tracy Beckerman.

Citeste continuarea…

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia